EuroNCAP - 5 stjärnor till nya Nissan QASHQAI

  • Maximala poäng gällande förare- och sidokollisionsskydd
  • Exceptionellt resultat gällande test för barnsäkerhet
  • Den innovativa Safety Shield-teknologin i nya Nissan QASHQAI hjälper föraren att undvika olyckor.

Nya Nissan QASHQAI fick 5 stjärnor i EuroNCAP senaste säkerhetstest för 2014. Nya QASHQAI, som nu lanseras över hela Europa, innehåller nya och innovativa säkerhetssystem som bidrog till att den klarade EuroNCAPs nya avancerade tester och fick maximala 5 stjärnor.

 

 

Hög skyddsnivå 

Under testet gällande frontkollision förblev kupén stabil och testdockan visade på bra skydd för knän och lårben hos förare och passagerare fram. Testdockan på förarplats indikerade maximala poäng, med bra skydd för hela kroppen. Maximala poäng blev det även gällande sidokollisionsskydd där hela kroppen skyddades väl.

 

Designad och utvecklad för att ge bästa möjliga skydd för barn. Nya Nissan QASHQAI uppvisade även mycket bra i krocktestet för barn. Baserat på de resultat man fick fram på barntestdockan, fick nya Nissan QASHQAI maximala poäng gällande skyddet av ett barn på 18 månader. Nya Nissan QASHQAI fick även maximala poäng gällande skydd av gångtrafikanternas ben.

 

Säkerhet ingick i designen redan från start

 

En viktig faktor gällande nya Nissan QASHQAIs goda resultat i EuroNCAP-testet var det avancerade nätverket av systemen för säkerhet. I samverkan bildar de Nissan Safety Shield. Teknologierna arbetar tillsammans för att ge förare och passagerare en mycket hög nivå av säkerhet. Nya Nissan QASHQAIs Safety Shield -teknologi innehåller Frontkollisionsvarning och Autobroms, Trötthetsvarningssystem, Filbytesvarnare, Helljus-assistans och Identifiering av vägskyltar. Nissan Safety Sheild innehåller även Dödvinkelvarnare och Rörelsedetektor - system som har gjorts tillgängliga tack vare Nissans AVM - Around View Monitor-teknologi.

 

Nya Nissan QASHQAI: definitionen av nästa generations crossover

 

Premium-teknologi, nästa generations crossover-design samt förstärkt dynamik är kärnan i nya Nissan QASHQAI. Med utgångspunkt från den första generationen, som har sålts i mer än 2 miljoner exemplar, har Nissan tagit tillvara på de kunskaper man samlat på sig för att designa och utveckla den perfekta familjebilen.

 

Med utgångspunkt i de grundvärden som den första generationen av QASHQAI, har Nissan med nya QASHQAI lyckats kombinera modern design, teknologi och spänning på ett unikt och originellt sätt. Nya Nissan QASHQAI har skapats av Nissans experter på Nissan Design Center i London och Nissan Technical Centre i Cranfield och i Barcelona. Viktiga kunskaper och synpunkter har även inhämtats från Nissans designers and ingenjörer i Atsugi, Japan.

 

Betyget 5 stjärnor i EuroNCAP är det senaste i raden av stora utmärkelser till Nissan och nya QASHQAI. Bilen produceras i Nissans fabrik i Sunderland, England där en ny Nissan Qashqai ser dagens ljus varje minut. Nya Nissan QASHQAI har även visat sig vare en stor succé världen över. I Storbritannien har juryn i What Car? utnämnt nya Nissan QASHQAI till Car Of The Year 2014.

 

###

Om NISSAN EUROPE 

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95% av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på:www.facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan