Nissan avslöjar en rad elbilskoncept på Japan Mobility Show i Tokyo som omdefinierar SUV-utrymmet och gör minivans coola. Den sista modellen i serien - Hyper Force Concept visas idag 25 oktober på utställningen i Tokyo.

Samtiga modeller bär namnet Hyper för att understryka känslan av vad de förväntas leverera. Varje koncept har en speciell karaktär och individuella funktioner som tillför extra värde till olika livsstilar. Koncepten kommer att hjälpa kunderna att lämna ett positivt avtryck på vår planet utan att kompromissa med stilen eller det roliga med att köra.

Nissan Hyper Urban vänder sig till målgrupper med sofistikerad smak som prioriterar hållbarhet och som förmodligen lever större delen av sitt liv i staden.

Nissan Hyper Adventure vänder sig till friluftsentusiaster som vill utforska naturen och lever ett liv med en aktiv livsstil.

Nissan Hyper Tourer är en minivan där det finns plats för vänner och familj med en helt ny känsla av rymd.

Nissan Hyper Punk handlar om stil och innovation. Interiören är bland annat designad i origamistil, med kameror runt bilen som fångar landskapet och AI-funktioner där du kan välja Manga-stil eller grafiska mönster som sedan visas på tre skärmar, vilket ger ett utrymme där verklighet och fiktion smälter samman.

Nissan Hyper Force är designad för racingentusiaster och gamers som längtar efter adrenalinkicken på racerbanan. Det är en helelektrisk högpresterande bil som syftar till att leverera den ultimata körglädjen samtidigt som den erbjuder hög prestanda och komfort för dagligt bruk.

Nissans vision för Japan Mobility Show (JMS) stödjer företagets engagemang för att berika människors liv och att revolutionera elfordonslandskapet med transformativa produkter och teknologier.

Helt integrerad i elbilens ekosystem

Alla Nissan Hyper-bilar kommer också att vara helt integrerade i elbilarnas ekosystem med sina imponerande V2H (car-to-home) funktioner som kan leverera energi till hemmet med möjlighet till energibesparing. Och som ett resultat av alternativet V2G (vehicle-to-electricity) kan kunderna hjälpa till att leverera överskottskraft till elnätet, stödja elförsörjningen och samtidigt spara pengar. Det intelligenta laddningshanteringssystemet har AI-funktioner som automatiskt kan ladda bilen och/eller skicka energi till energiförsörjningsföretaget, vilket skapar en effektiv balans i energiflödet.

Koncepten stödjer också hållbarhet när det gäller livslängd, vilket gör den idealisk för människor som värdesätter hållbarhet i de saker de äger. Hårdvaruuppdateringar och kontinuerliga mjukvaruuppdateringar säkerställer ett förnyat ägande över tiden.

Till exempel kan interiören ersättas med en ny instrumentpanel med de senaste uppdateringarna inom teknik och trender inom grafik och användargränssnitt.

Bilarna representerar framtidens design och teknik inom Nissans elektriska räckvidd och är en del av Nissans ambitiösa och omfattande elektrifieringsplan.

Nyligen visade Nissan en annan EV-konceptmodell för Europa – Concept 20-23.

Globalt siktar Nissan på att introducera 27 elektrifierade modeller under Ambition 2030. Av dessa kommer 19 modeller att vara helt elektriska. Dessutom arbetar Nissan hårt för att introducera koboltfri teknik för att få ner kostnaden för elbilsbatterier.

Målet är att sälja helsolid-state-batterier till räkenskapsåret 2028, vilket kommer att bli ett "genombrott" vad gäller pris, laddningshastighet och inte minst räckvidd.

Nissan står inför en spännande elektrisk framtid.

# # #

För mer information, kontakta gärna:
Lotta Thulin, PR/Information, Nissan Sverige
Tel: 070-580 68 06 eller cthulin@nissan-europe.com
www.nissan.se

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy är Nissans import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland.

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien)
Nissan siktar mot att bli ett hållbart företag som driver mot en renare, säkrare och mer inkluderande värld. Hållbarhet är kärnan i Nissans långsiktiga vision, Ambition 2030.

För att möta kritiska miljö-, samhälls och kundbehov, syftar denna strategi till att leverera elektrifierade modeller och teknisk innovation på nyckelmarknader globalt.

Detta stärker Ambition 2030 som stödjer Nissans mål, att vara koldioxidneutralt över hela livscykeln för dess produkter och verksamhet till 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, är redo att påskynda övergången till en elektrifierad framtid.

För mer information om Nissans produkter, tjänster och engagemang för hållbar mobilitet, besök  nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videor på YouTube.

Utfärdad av Nissan