Stockholm – Nissan Motor Co., Ltd. meddelar att dess globala försäljning av elfordon har överträffat milstolpen på 1 miljon fordon.

Sedan lanseringen i december 2010 har Nissan LEAF sålt mer än 650 000 exemplar över hela världen. Modellen, som för närvarande säljs på cirka 50 marknader med fokus på Japan, USA och Europa, fortsätter att vara mycket uppskattad av kunder över hela världen och har vunnit många prestigefyllda utmärkelser på flera marknader.

2022 startade Nissan försäljningen av Nissan ARIYA, en helelektrisk crossover. ARIYA har Nissans senaste designspråk och teknologier, som e-4ORCE 4-hjulsdrift med dubbla elmotorer och ProPILOT 2.0, ett avancerad förarstöd.

Under den långsiktiga visionen för Nissan Ambition 2030 planerar Nissan att lansera 19 st EV-modeller före år 2030. Företaget siktar också på att lansera elbilar som drivs av solid-state-batterier.

Försäljning av elbilar per region:

  • Japan 230 000
  • Nordamerika 210 000
  • Europa 320 000
  • Kina 230 000
  • Övriga regioner 10 000

Totalt 1 000 000 bilar

För mer information se nissan.se

# # #

För ytterligare information kontakta:
Lotta Thulin, PR & Communications Manager
Mobile: +46 (0)70 5806 806
E-mail: cthulin@nissan-europe.com

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy är Nissans import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland.
www.nissan.se

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien)
Nissan siktar mot att bli ett hållbart företag som driver mot en renare, säkrare och mer inkluderande värld. Hållbarhet är kärnan i Nissans långsiktiga vision, Ambition 2030.

För att möta kritiska miljö-, samhälls och kundbehov, syftar denna strategi till att leverera elektrifierade modeller och teknisk innovation på nyckelmarknader globalt.

Detta stärker Ambition 2030 som stödjer Nissans mål, att vara koldioxidneutralt över hela livscykeln för dess produkter och verksamhet till 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, är redo att påskynda övergången till en elektrifierad framtid.

För mer information om Nissans produkter, tjänster och engagemang för hållbar mobilitet, besök  nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videor på YouTube.

Utfärdad av Nissan