• Nissan visar den nya konceptbilen Concept 20-23 designad hos Nissan Design Europe (NDE) och avtäckt av vd Makoto Uchida för att fira studions 20 år i London
  • Sportig urban elektrisk konceptbil vilket återspeglar dess läge i hjärtat av London
  • Inspirerad av Nissans Formel E-deltagande, såväl som onlinesimulator-racing – och Nissans arv av djärva halvkombi

London– För att fira 20-årsjubileet av Nissan Design Europe (NDE) i London, besökte Makoto Uchida, Nissans vd och verkställande direktör, NDE för att avtäcka en helt ny sportig urban elektrisk konceptbil som heter Nissan Concept 20-23 .

Avtäckningen av Concept 20-23 ägde rum på en flytande pråm förtöjd direkt utanför NDE på Paddington Basin-sträckan av Grand Union-kanalen, som är en inspirerande plats i detta unika landskap.

Concept 20-23 designades av ett team som inkluderade några yngre medlemmar av NDE, med den enkla uppgiften att designa en bil - utan begränsningar - som de skulle vilja köra på gatorna i staden där de arbetar.

Namnet Concept 20-23 återspeglar 20 år av NDE:s position i hjärtat av London, såväl som företagets traditionella nummer 2 (ni) 3 (san) och innevarande år. Den fortsätter också en lång Nissan-tradition av att tillföra iögonfallande lekfullhet till en värld av halvkombi och stadsbilar.

Med arvet från Nissans så kallade Pike-bilar, som Be-1, Pao, Figaro och S-Cargo, ger Concept 20-23 en 2000-talsvändning till denna småbilstradition.

Vid avtäckningen av modellen i London sa Alfonso Albaisa, Nissans Senior Vice President för global design: "Det unga teamet här på NDE fick en enkel brief: Designa en rolig elektrisk stadsbil som du skulle vilja köra varje dag i London.

"20-23-konceptet som de designade är en kompakt halvkombi som är starkt influerad av onlineracingvärlden. Jag älskar historien som den berättar om hur världarna av modernt stadsliv, onlinespel och nollutsläppsmobilitet skär varandra" säger Alfonso Albaisa.

Den moderna twisten på den här lilla bilens lekfullhet återspeglar både onlineracingvärlden och Nissans deltagande i Formel E. Concept 20-23 :s grundläggande 3-dörrars halvkombi-kaross har extrema aerodynamiska tillägg fram och bak, med djupa kjolar som styr luftflödet bort från bilens front, genom öppningar för att kyla bromsarna och ut genom ventiler precis bakom framhjulen.

Nosen på bilen består av ett plant plan från vilket vinklar upp till toppen av motorhuven, vilket ger fronten en oväntat ren yta. Det är här de främre strålkastarna är placerade, med sitt distinkta utseende som består av en tunn övre och nedre halvcirkel och förstärkt av ett skarpt ljus tack vare LED-teknik. Blinkersen är en del av samma halvcirkel LED-enhet.

Fronten på Concept 20-23 har ett vänligt utseende, bland de komplexa former som styr luftflödet.

Från sidan kommer bilens muskulöshet från förlängda hjulhus som höljer stora hjul med lågprofildäck. Ovansidan av hjulhusen fram och bak har ventilerade lameller för att minska trycket som kan skapa luftmotstånd i hjulutrymmet.

Den utvändiga grå färgen har en strukturerad finish, vilket ger intrycket av att vara huggen i ett enda metallstycke, vilket återspeglar den grusiga miljön som den var designad för att leva i.

Medan Concept 20-23 endast är en exteriörmodell, skapade teamet av inredningsdesigner en interiör som återspeglar exteriörens extremt sportiga karaktär

Föraren möts av en lång förlängd rektangulär sportratt prydd med flera kontroller och justeringar.

Interiören är en futuristisk tolkning av en racerbils nakna funktionalitet med bara ett par skärmar som visar viktig information med minimala distraktioner – en återspegling av riktiga racingbilar – som Nissan Formel E.

För att sammanfatta koncept 20-23 sa Alfonso Albaisa: "Det är ett passande firande av 20 år av NDE där djärva idéer har tagit form och kommit till liv!"

# # #

För mer information se nissan.se

För ytterligare information kontakta:
Lotta Thulin, PR & Communications Manager
Mobile: +46 (0)70 5806 806
E-mail: cthulin@nissan-europe.com

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy är Nissans import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland.
www.nissan.se

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien)
Nissan siktar mot att bli ett hållbart företag som driver mot en renare, säkrare och mer inkluderande värld. Hållbarhet är kärnan i Nissans långsiktiga vision, Ambition 2030.

För att möta kritiska miljö-, samhälls och kundbehov, syftar denna strategi till att leverera elektrifierade modeller och teknisk innovation på nyckelmarknader globalt.

Detta stärker Ambition 2030 som stödjer Nissans mål, att vara koldioxidneutralt över hela livscykeln för dess produkter och verksamhet till 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, är redo att påskynda övergången till en elektrifierad framtid.

För mer information om Nissans produkter, tjänster och engagemang för hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videor på YouTube.

Utfärdad av Nissan