Översikt: Nissan på Tokyo Motor Show 2015

 

20.10.2015

 

Nissan Motor Co., Ltd. presenterade i dag en översikt över sin utställning på den 44:e upplagan av Tokyo Motor Show, som avhålls på det internationella mässområdet Tokyo Big Sight och står öppen för allmänheten från den 30 oktober till den 8 november.

 

Till de bilar som Nissan ställer ut hör ”Teatro for Dayz”, en innovativ konceptbil som vittnar om en ny inriktning för mobil teknik. Denna vision har konstruerats speciellt med den unga digitala generationen i åtanke och skiljer sig från det konventionella.

 

Godbitar i Nissans monter:

  • Nissan GRIPZ Concept, som här gör sitt första framträdande i Japan efter världspremiären på årets internationella bilmässa i Frankfurt
  • Uppgraderade Nissan LEAF, med högre batterikapacitet som ger betydligt längre räckvidd
  • Ledande teknik för säkerhet och självkörande bilar
  • Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo 

Totalt kommer Nissan att visa upp 20 bilar, bl.a. X-Trail Hybrid Mode Premier och fyra individualiseringsversioner av JUKE 16GT, liksom specialversioner som SKYLINE 350GT Hybrid Type-SP Cool Exclusive, FUGA 370GT Type-S Cool Exclusive och SERENA Highway Star V Selection.

 

Nissans monter ligger i West Exhibition Hall 2. Mer information om de utställda bilarna:

  

Teatro for Dayz – En ny typ av körning för nästa generation

 

Nissan kallar den generation som gått direkt från vaggan till digital teknik för ”share natives”. De som hör till denna generation kommer att vara gamla nog att ta körkort om ett par år, men har hittills endast visat ett svalt intresse för bilar. Vilken typ av bilar kommer att kunna attrahera dessa share natives? Vill de ens köra bil? Nissan har skissat fram en stimulerande lösning: ”Teatro for Dayz”.

 

Teatro for Dayz: Namnet är hämtat från det italienska ordet för teater och en småbil från Nissan. Konceptbilen har en nyskapande design och är utrustad med innovativ teknik, med vars hjälp share natives kan skapa och dela upplevelser direkt med sina vänner, både i bilen och på internet. Det mest iögonfallande är den mjuka, vita designen som fungerar som en ”tom målarduk” där föraren själv kan ge uttryck för sin kreativitet – på instrumentpanelen, sätena och t.o.m. dörrpanelerna.

 

Teatro for Dayz, som bygger på Nissans elbilsteknik, kan lika mycket ses som ett gigantiskt mobilt batteri, som ett 4-hjuligt transportmedel. Och det är just detta som är själva poängen för share natives: en bil kan vara en mobil enhet för alla som sitter i den och vill koppla upp sig, skapa och dela.

 

Vad Teatro for Dayz egentligen är och hur den används, är i slutänden upp till share natives. På Tokyo Motor Show får man en glimt in i framtiden och har möjlighet att se den kommande generationen få fullt utlopp för sin kreativitet.

  

 

Nissan GRIPZ Concept – Nissan EV-baserad standardhybrid-sport/crossover

 

Nissan GRIPZ Concept, som tillkommit genom ett samarbete mellan konstruktörer både i Europa och Japan, vill erbjuda en mix mellan den kompakta crossoverns praktiska egenskaper och en sportbils tjusning och prestanda.

 

Utrustad med ett Nissan EV-teknikbaserat hybdriddrivningssystem av standardsnitt – Pure Drive e-Power – erbjuder Nissan GRIPZ Concept en smidig, förfinad och upplivande körupplevelse i kombination med en enastående låg energiförbrukning. I hybriddrivlinan sitter en effektiv bensinmotor och likadan elmotor som används i Nissan LEAF.

 

Exteriören på Nissan GRIPZ Concept präglas av karossdesignkonceptet ”emotional geometry” som visar upp starka kontraster med sina dynamiska, sträckta, men samtidigt kantiga ytor. Invändigt hittar vi en smal, elegant instrumentpanel – ”Gliding wing” – som kombinerar styrka och enkelhet.

  

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo – ny lack, mer närvaro

 

Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo, ett supercar-koncept som utvecklats i samarbete med Polyphony Digital Inc. (skaparna av racingspelet Gran Turismo för PlayStation), kommer otvivelaktigt att utöka Nissans redan betydande närvaro, både i spelet och i den verkliga världen.

 

Denna senaste skapelse i Vision Gran Turismo-projektet premiärvisades vid Goodwood Festival of Speed i England 2014. Med den nya röda karossfärgen ”Fire Knight” och sin nya tappning av Nissans V-Motion-grill, är Nissan Concept 2020 Vision Gran Turismo den reella världens version av den virtuella sportbil som låter gamers runt om i världen få uppleva Nissans innovationer och dynamiska prestanda.

 

OBS! ”PlayStation” och ”Gran Turismo” är varumärken tillhörande Sony Computer Entertainment, Inc.

  

Nya Nissan LEAF för den japanska marknaden – längre räckvidd

 

Sedan Nissan LEAF lanserades 2010, har den sålts i nästan 180 000 exemplar vilket gör den till världens mest sålda elbil. Vid årets bilsalong i Tokyo kommer Nissan att presentera en ny version, som erbjuder ännu längre räckvidd – närmare bestämt hela 26 % längre (enl. Nissans egna mätningar och vid japanska körförhållanden). I Japan är dessutom samtliga modellversioner av bilen standardutrustade med avancerad säkerhetsteknik, som ”Lane Departure Warning” eller ”Forward Emergency Braking”, som hjälper till att helt undvika eller lindra följderna av påkörningar bakifrån. Nissan planerar att lansera de nya modellversionerna av Nissan LEAF för den japanska marknaden i november med säljstart i december.

 


Live Streaming
Presskonferensen och andra höjdpunkter från Nissans monter kommer att streamas live på Ustream.

Ustream: http://www.ustream.tv/channel/nissan-newsroom

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 180 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

Utfärdad av Nissan