• Nytt avancerat 40 kW batteri ger mer än 100 km längre räckvidd och erbjuder total 280 km enligt NEDC[1] på en laddning
  • Helt eldriven skåpbil byggd för att bidra till bättre luftkvalitet i alla städer runt om i Europa
  • Världens första 7-sitsiga eldrivna MPV – ännu attraktivare både för privatkunder och företagskunder

 

2.10.2017 – Nissan, världens ledande elbilstillverkare, presenterade idag sin nya, utsläppsfria skåpbil, som fått längre räckvidd och kommer ännu längre på en laddning. 

 

Det nya 40 kWh-batteriet till helt eldrivna e-NV200 förlänger räckvidden med upp till 60% eller 280 km (NEDC)¹. Tack vare att batteriet varken är större eller väger mer, har man inte behövt kompromissa vare sig med lastutrymmet eller lastkapaciteten. Det här kan vara avgörande för att företag och yrkesförare ska kunna sköta sina leveranser helt på eldrift den sista biten fram till destinationen i stan. Nu har man möjlighet att köra mer än 100 km längre på en laddning.

 

Det nya e-NV200 lanseras i dag på Nissan Futures 3.0 i Oslo – Europas miljöhuvudstad 2019. Förutom att hjälpa företagskunderna med sin miljömässiga profil, utgör denna skåpbil en hörnstolpe i Nissans vidare åtagande att försöka minska de CO2-utsläpp som yrkestrafiken orsakar i stadskärnorna vid leveranser och upphämtning av gods.

 

e-NV200 finns också i personbilsutförande med plats för 5 eller 7 personer, vilket gör den till ett förnuftigt val för alla familjer och företag som vill dra fördel av de låga drifts- och underhållskostnaderna och att bilen är utsläppsfri. Den bjuder på en lång rad finesser, som backkamera, navigationssystem, Bluetooth, stolsvärme, rattvärme, en 6,6 kW-laddare ombord och farthållare (beroende på version). Från sin mobiltelefon kan användaren förprogrammera kupétemperaturen och laddningen av bilen.

 

Så här sa Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director på Nissan Europe: – Med sin förlängda räckvidd och enastående lastförmåga, är 40 kWh e-NV200 den perfekta skåpbilen för att köra utsläppsfritt vid leverans och hämtning av gods i stadsmiljö. Med tanke på den stora inverkan som yrkestrafiken har på luftkvalitén och trafiktätheten vid transporter till och från olika företag, speciellt i våra stadskärnor, är det en mycket viktig uppgift att bidra till lägre CO2-utsläpp, för en mer hållbar framtid.

 

Dunsmore tillägger: – Världen blir allt mer elektrifierad, vilket betyder att vi måste tänka nytt när det gäller praktiskt taget allt som gäller bilkörning, pendling och energi i våra liv. Men för att denna framtid ska bli hållbar, måste vi skapa ett helelektriskt ekosystem, som gör det moderna livet renare, säkrare och mer uppkopplat – för alla. Smartare, bättre, 100% eldrivna bilar, som nya e-NV2000, intar en central plats i detta ekosystem – både i dag och under kommande generationer.

 

Nya 40 kWh e-NV200 kommer att finnas för beställning före utgången av 2017.

 


*NEDC


[1] Med förbehåll för slutgiltigt typgodkännande

Utfärdad av Nissan