Inom en snar framtid är bilar lika mycket en del av ett smart elnät, som att de är ett transportmedel. Nissan Intelligent Mobility är Nissans fokus för dagens och framtidens mobilitet. Det förvandlar bilen till en spännande partner genom att omdefiniera allt från hur vi kör, hur den drivs och hur den kan integreras i samhället.

Tänk dig ett Sverige där alla bilar går på el och laddar medan vi sover. Där batterier i bilarna inte bara levererar tillräckligt med energi för att ladda bilarna, utan även förse hem och kontor med energi så att överskotten kan användas av fler. Vilka möjligheter skapar detta för framtidens städer? Vad kan kommuner, stat och företag göra redan idag?

"Att kunna lösa de miljöutmaningar som vi står inför runt om i världen, kräver smarta idéer och nya sätt att se på traditionell energistyrning och konventionella distributionsmodeller är ett viktigt steg mot hur dessa utmaningar ska lösas. Med Intelligent Integration, som är en del av Nissan Intelligent Mobility, kommer elbilar att spela en avgörande roll i framtidens energistyrningssystem. Nissan kan redan idag ge konkreta exempel hur det fungerar i praktiken”, säger Alexandra Österplan, Kommunikationschef Nissan Nordic Sverige.

Välkommen till Nissans monter F:30 under eCar Expo - Friends Arena, i Stockholm 7-9 februari så berättar vi mer om och visa hur Nissan Intelligent Mobility fungerar i praktiken.

# # #

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan är en världsomspännande fordonstillverkare som i sitt vittomspännande produktutbud, har över 60 olika modeller under varumärkena Nissan, INFINITI och Datsun. Verksamhetsåret 2017 sålde företaget ca 5,77 miljoner fordon globalt och hade en omsättning på 11,9 biljoner JPY. Den 1 april 2017 inledde företaget sjösatt projektet Nissan M.O.V.E. till 2022, en 6-årig plan med målet att nå en 30 % ökning av den årliga omsättningen till 16.5 biljoner JPY vid slutet av det fiskala året 2022 och ett ackumulerat fritt kassaflöde på 2,5 biljoner JPY. Som en del av Nissan M.O.V.E. till 2022, planerar företaget att utöka sitt ledarskap gällande elbilar, som symboliseras av den mest sålda elbilen i världen – Nissan LEAF. Nissans globala huvudkontor ligger i Yokohama och svarar för verksamheten i 6 regioner: Asien och Oceanien; Afrika, Mellanöstern och Indien, Kina; Europa; Syd- och Nordamerika. Nissan har en arbetsstyrka på 247,500 personer globalt och har varit partner med den franska tillverkaren Renault sedan 1999. 2016 förvärvade Nissan 34% andelar i Mitsubishi Motors, som då blev den tredje medlemmen av Alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi är idag världens största samarbetspartners i bilvärlden, med en kombinerad årlig försäljning på mer än 10,6 miljoner fordon under kalenderåret 2017.

Om Nissan Europe
Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 640 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil. Nissans vision om Intelligent Mobility är designad för att leda Nissan's produkt- och teknologi-linjer och denna 360 graders vändning mot framtidens mobilitet kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället. Nissan har som mål att bli det mest attraktiva asiatiska märket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se/

För mer information om Nissan’s produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.

# # #

Mer information:
Österplan Alexandra, Communications Manager
Tel +46(0)706934751
Aosterplan@nissaneurope.com

Utfärdad av Nissan