• Navara OFF-ROADER AT32 är Nissans första helt europeiska pickup som utvecklats i samarbete med en partner
  • Förbättrad kapacitet off-road tack vare högre markfrigång, differentialspärr fram och större däck
  • Specialanpassade komponenter från Arctic Trucks, ett respekterat företag för utveckling av extrema 4WD-fordon

 

07.06.2018 – Nissans "tuffa och smarta" pickup har fått extrema prestanda i och med lanseringen av Navara OFF-ROADER AT32.

                   

Det är första gången en Navara har utvecklats för alla marknader i Europa i samarbete med en partner.

 

Navara OFF-ROADER AT32 är den mest avancerade Navara någonsin. Standardfunktionerna omfattar bland annat specialanpassad upphängning, som ökar markfrigången med 20 mm, fullt skydd av viktiga komponenter i underredet och större däck. För ultimata prestanda finns extra tillval som en snorkel, för att öka vaddjupet och differentialspärr fram.

 

För att fira lanseringen – och för att markera Oceanernas Dag 2018 (fredag 8 juni) – har Navara OFF-ROADER AT32 anmälts som volontär till en ny film, som visar hur kommunala hjältar tacklar plastföroreningar längs stränderna.

 

Den är med i ett far-dotter team, för att hjälpa dem ta sig an utmaningen med att rensa stranden vid deras hem, från plast. Bilen hjälpte dem att ta sig fram i stenig terräng och få bort skräp, bl a plastnät, som legat djupt inbäddat i sanden. Se filmen här.

 

Nissan bjuder även in kommunala grupper över hela Europa, för att välja ut avlägsna och svårtillgängliga stränder eller andra ställen, där Navara kan hjälpa till att få bort plast.

 

Bilen är konstruerad av Arctic Trucks, det högt respekterade isländska företaget som specialiserat sig på att bygga 4WD-fordon, som kan klara världens tuffaste och svåraste terräng. AT står för Arctic Trucks och 32 representerar diametern i inch för varje däck.  Med vinnaren av International Pickup Award 2016 som utgångspunkt, finns förbättringarna på Navara OFF-ROADER AT32 tillgängliga på alla versioner av Navara Double Cab.

 

Den uppgradering som syns tydligast är upphängningssystemet. Navara har höjts för att kunna erbjuda optimala prestanda och skapa ännu bättre markfrigång. Markfrigången är nu 243 mm, jämfört med 223 på standardversionen av Navara. Max rampvinkel har ökat till 35° (från tidigare 30,4°), medan brytpunktsvinkeln är 24° nu (från tidigare 22,0°).

 

Andra uppenbara förbättringar är den dramatiska utökningen av hjulhusen, som konstruerats för att förstärka den nya högre hållningen och erbjuda bättre skydd av karossen i extrem off-road-terräng. Bilen har också skyddsplåtar för underredet som täcker motor, växellåda, drivmekanism och bränsletank.

 

17-tums lättmetallfälgar har konstruerats av Arctic Trucks och 32-tums däck har valts ut speciellt för att förbättra off-road-förmågan, samtidigt som bilen behåller utmärkta vägegenskaper. Så stor däckdiameter gör att föraren kan minska trycket för att öka dragkraften ytterligare, till exempel i mjuk sand och snö.

 

Med 20 mm extra markfrigång och större däck, har bilens totala höjd ökat med 40 mm.

 

För kunder som söker ultimata off-road-egenskaper, finns en snorkel och differentialspärr fram som extra tillval.

 

Snorkeln är monterad vid A-stolpen och ökar vaddjupet till 800 mm - 200 mm mer än på standardversionen av Navara. Den förbättrar också luftintaget och skyddar motorn mot kraftig inträngning av damm och vatten. Differentialspärren fram, som fungerar i takt med Navaras standarddifferentialspärr bak, ger bästa möjliga dragkraft på alla typer av ytor.

 

De nya funktionerna kommer att komplettera de avancerade teknologierna hos Navara. Standardutrustningen i Tekna-versionen omfattar Hjälp vid start i backe, Hjälp vid utförskörning, Intelligent autobroms och Intelligent Around View Monitor.

 

Precis som för alla Nissans transportbilar, har Navara OFF-ROADER AT32 en branschledande garanti på 5 år/160000 km, plus Arctic Trucks 5-års garanti för de nya komponenterna.

 

Ken Ramirez, senior vice president, sales and marketing, Nissan Europe, säger: "Nissan Navara OFF-ROADER AT32 är den mest avancerade Navara som vi någonsin sålt. Kombinationen av förbättrade off-road-egenskaper och uppgraderade funktioner av exteriören, kommer att attrahera en ny publik av både professionella kunder och kunder som vill ha en avancerad pickup för sina fritidsäventyr."

Utfärdad av Nissan