Renault-Nissan Alliance går med i World Business Council for Sustainable Development

 

27.7.2016

  • Medlemskapet visar alliansens engagemang för hållbarhetsfrågor och att dessa utgör en hörnsten i företagens verksamhet 
  • Partnerskapet bekräftar alliansens mål att arbeta för en framtid med noll utsläpp och noll dödsolyckor 

Renault-Nissan Alliance är den senaste medlemmen i World Business Council for Sustainable Development. Där kommer man att samverka med över 200 internationella företag för att främja global hållbarhet.

 

Alliansens engagemang för hållbarhetsfrågor är en hörnsten i företagens verksamhet och hållbarhetssatsningar bidrar till att utveckla innovativa lösningar. Samtidigt som Renault-Nissan utvecklar bilar för framtiden är alliansen också fokuserad på att skapa produkter som förbättrar samhället, ökar mobiliteten för alla och bidrar till att lösa dagens viktigaste utmaningar när det gäller säkerhet och miljö. 

 

Renault-Nissan är världsledande inom elbilssegmentet. Alliansen har sålt mer än 340 000 utsläppsfria bilar sedan 2010. Alliansens mekaniker arbetar också med att utveckla självstyrande bilar, anslutningsmöjligheter och nästa generation av teknologier mot framtidsmålet noll utsläpp och noll dödsolyckor.

 

Peter Bakker, ordförande och VD för WBCSD, gav följande kommentar: “När vi går mot en ekonomi med låga koldioxidutsläpp  är det nödvändigt att vi har starka och förutseende ledare inom bilbranschen.  Vi ser fram emot att samarbeta med Renault-Nissan Alliance för att ta fram affärslösningar som kan möta allvarliga, globala utmaningar och vi hoppas att dessa lösningar kommer att sätta nya globala  riktmärken för mer hållbara processer inom bilbranschen.”

 

Renault-Nissan Alliance delar målsättningen för World Business Council for Sustainable Development att främja hållbara affärsverksamheter i hela världen. Syftet för organisationen är att spela en nyckelroll när det gäller att skapa en hållbar framtid i närmare 200 länder där organisationen är verksam.

 

 

 

### 

 

 

 

 

Om Nissan Europe
Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % kundnöjdhet och 95 % av kunderna som  gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och har som mål att bli det mest attraktiva märket i Europa. 

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se, http://www.nissan.se/

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

Om Renault-Nissan Alliance 

Renault-Nissan Alliansen är en strategisk partnerskap mellan Paris-baserade Renault och Yokohama, Japan-baserade Nissan, som tillsammans säljer var tionde bil i världen. Företagen, som har varit strategiska partners sedan 1999, sålde 8,5 miljoner personbilar i närmare 200 länder 2015. Alliansen har också inlett strategiska samarbeten med andra biltillverkare, såsom tyska Daimler, kinesiska Dongfeng och japanska Mitsubishi Motors. Renault-Nissan Alliance är majoritetsägare i det joint venture-bolag som äger AVTOVAZ, Rysslands största biltillverkare.

 

blog.alliance-renault-nissan.com

www.media.renault.com

 

Om World Business Council for sustainable development

WBCSD är ett globalt företag, lett av en VD, med över 200 ledande företag och partners som samarbetar för att påskynda övergången till en hållbar värld.  Vi hjälper våra medlemsföretag att bli ännu mer framgångsrika och hållbara genom att fokusera på maximal positiv effekt för aktieägarna, miljön och samhället.

 

Våra medlemsföretag kommer från alla typer av branscher och alla större ekonomier och tillsammans representerar de en omsättning på mer än 8,5 biljoner US-dollar och 19 miljoner anställda. Vårt globala nätverk med nästan 70 nationella "Business Councils" ger våra medlemmar enastående möjligheter att nå ut i alla delar av vår värld. WBCSD har en unik position, som gör det möjligt att arbeta med medlemsföretagen över hela värdekedjan, för att leverera effektiva affärslösningar även för de mest utmanande hållbarhetsproblemen.

 

Tillsammans är vi den ledande rösten inom näringslivet för hållbarhetsfrågor. Vi förenas av vår vision av en värld där mer än 9 miljarder människor år 2050 lever bra och inom hållbarhetsgränserna för vår planet.  

 

www.wbcsd.org    

 

Utfärdad av Nissan