25.10.2017  – Nissan Motor Co., Ltd. kommer att visa upp flera spännande konceptbilar och serietillverkade bilar på årets Tokyo Motor Show för att ge kunderna en inblick i företagets senaste innovationer och framtida projekt. 

 

En ny konceptbil som ger en konkret form av en framtid med Nissan Intelligent Mobility, kommer att vara en av höjdpunkterna på mässan. Nissans konceptbil LEAF NISMO kommer också att premiärvisas på mässan. Totalt planerar Nissan att visa upp 13 bilar.

 

Tokyo Motor Show, som hålls på Tokyo Big Sight, är den 45:e i ordningen och är öppen för allmänheten från 27 oktober till 5 november.  Pressvisning sker 25-26 oktober. Nissans monter i East Hall 5, har utformats under ett "spiral"-tema, som symboliserar företagets stora engagemang igår, idag och imorgon för att utveckla spännande produkter. I montern kommer man att visa de värden som Nissan strävar efter att erbjuda sina kunder, bland annat företagets senaste eldrivna bilar. I en simulator kan besökarna uppleva framtiden med Nissan Intelligent Mobility.

 

Här en kort översikt av de viktigaste utställningsmodellerna: 

 

Konceptbilen LEAF NISMO: Nissans flaggskepp bland elbilar möter spänningen och körupplevelsen med NISMO  

 

Nya Nissan LEAF, som lanserades i september, är utrustad med den senaste versionen av ProPILOT, Nissans självkörande teknologi vid enfilskörning. Den är också utrustad med ProPILOT Park, som är den första teknologin i en bil tillverkad i Japan som hjälper föraren att parkera genom att automatiskt gasa, bromsa, styra, växla och aktivera parkeringsbromsen. En annan funktion på LEAF är e-Pedal, som gör att föraren kan starta, accelerera, sänka hastigheten, stanna och hålla bilen stilla bara med hjälp gaspedalen.  

 

Konceptversionen NISMO av nya LEAF har fått en ny, sportig design som utvecklats av NISMO. NISMO är Nissans egen avdelning för motorsport. Utnyttjandet av racingteknologin från NISMO på bilens kaross har lett till ännu bättre aerodynamiska resultat och mindre lyft, utan att kompromissa med LEAFs överlägsna luftmotståndskoefficient. Den svarta interiören har försetts med dekorinslag i rött, som är typiskt för NISMO och som ger en känsla av spännande, hög prestanda.

 

På vägen erbjuder konceptbilen LEAF NISMO en mycket spännande körupplevelse. Detta tack vare en sportinställd upphängning och högpresterande däck och inte minst en dator, som kan anpassas efter kundens önskemål och som levererar omedelbar acceleration i alla hastigheter. Konceptbilen LEAF NISMO förenar de miljövänliga egenskaperna hos en elbil med en spännande körupplevelse, som alltid varit kännetecknet för varumärket NISMO.

 

Utfärdad av Nissan