Pulsar höjer temperaturen med nya, sportiga DIG-T 190-motorn

 

2.10.2014

  • Den turboladdade motorn på 190 hk (140 kW) ger suverän prestanda, men samtidigt extremt låg bränsleförbrukning och låga utsläpp
  • Maximalt vridmoment på 240Nm och utmärkt flexibilitet vid lågt motorvarv
  • Samtliga 1.6 DIG-T-modeller har fått exklusiva stylingförbättringar
  • Unika lättmetallfälgar och speciell inredning som standard
  • CO2-utsläpp från bara 138g/km */**
  • Finns ute från våren 2015

 

Nissan sätter en sportig prägel på den nya Pulsar-serien med ett tredje motoralternativ - 190 hk 1.6 DIG-T. Den nya turboladdade motorn kommer att införlivas med Pulsar-serien våren 2015 och får ett stort antal uppgraderingar när det gäller konstruktion, design och material, som speglar motorns sportiga kapacitet.

 

Den sportigaste och mest kraftfulla modellen i Pulsar-serien hittills breddar Nissans konkurrenskraft när man nu återvänder till det populära C-segmentet. DIG-T 190-modellen bygger på samma konstruktions- och teknikkoncept, som har gett Nissan en ledande position på crossover-marknaden.  Den nya modellen markerar varumärkets passion för avancerad teknologi och nyskapande design. 

 

1.6 DIG-T-motorn, som utvecklar 190 hk (140kW) vid 5 600 vpm, är en av de mest avancerade motorerna i klassen med ett maximalt vridmoment på 240Nm vid 2 000 vpm. Motorn, som har utvecklats för att ge exceptionell flexibilitet vid lågt motorvarv, överglänser sina konkurrenter med en 6-stegad växellåda. 

 

Trots att 1.6 DIG-T-motorn har en styrka som kan jämföras med betydligt större motorer är bränsleförbrukningen och utsläppen jämförbara med betydligt mindre motorer. Det är en viktig fördel med Nissans filosofi att skapa mer kompakta motorer. Att "skapa mer med mindre" har varit en prioritet för Nissans utvecklingsprogram under flera år och Pulsar DIG-T 190 är det perfekta exemplet på detta. Trots motorns prestanda drar den bara 6,0 l/100km* och CO2-utsläpp från 138g/km */** Motorn uppfyller EU6-bestämmelserna och är utrustad med en mängd tekniska innovationer, bland annat lågfriktionsteknologier och kyld avgasåtervinning.

 

Men det är inte bara via sin prestanda som Pulsar DIG-T 190 skiljer sig från resten av serien. Nissan har tagit fram ett helt stylingpaket som skräddarsytts för att passa med nykomlingens sportiga natur. Samtliga DIG-T 190-modeller i Acenta- och Tekna-versionerna har flera unika detaljer som standard. Bland annat diamond cut lättmetallfälgar (17" som standard på Acenta och 18" för Tekna) i tvåtonat svart och silver samt en unik, sportig design av strålkastarna med en svart list runt strålkastarna, vilket ger en häftig kontrast mot kromdetaljerna i belysningen.

 

Kromat avgasrör är standard och förhöjer den sportiga känslan ytterligare. 

 

Invändigt har 1.6 DIG-T-modellerna fått en unik dekorlist som sträcker sig över hela instrumentbrädans bredd samt karaktäristiska, vita sömmar på den treekrade ratten och på lädersätena (endast Tekna-modellerna). Interiörpaketet fullbordas med sportpedaler i aluminium.

 

Nissan Pulsar DIG-T 190 kommer att finnas på alla marknader i Europa våren 2015.

 

*med förbehåll för slutbesiktning

**utsläpp beror på hjulstorlek

 

Utfärdad av Nissan