Prisbelönad: helt nya Nissan NP300 Navara har vunnit internationell topputmärkelse för pickup-modeller

 

18.11.2015

  • NP300 Navara tog hem första priset på International Pick-Up Award 2016
  • Produktionen startades på Nissans fabrik i Barcelona denna månad
  • Juryn lovordade särpräglad exteriör och interiör, teknologi som är ny för segmentet, 2,3-liters dCi-motorn samt imponerande lastkapacitet och dragförmåga

Helt nya Nissan NP300 Navara har vunnit den eftertraktade utmärkelsen 2016 International Pick-Up Award  vid en ceremoni i Lyon i Frankrike.

 

Nissans nylanserade pickup besegrade tuffa konkurrenter som  Mitsubishi L200 och Ford Ranger. Juryn gav höga poäng för bilens suveräna egenskaper såväl off-road, som på vägen, kraftfull motorprestanda och imponerande lastkapacitet.

 

Nya NP300 Navara genomgick mycket omfattande och grundliga tester i den internationella pickup-tävlingen. Alla deltagarna bedömdes utifrån offroad-egenskaper, körprestanda och värde för pengarna.  De testades också för förmågan att fungera som arbetshäst, vilket bland annat innebar att juryn jämförde bilarnas dragförmåga.

 

Nya NP300 Navara erbjuder crossover-inspirerad komfort och finesser samtidigt som den har behållit Navaras lovordade offroad-egenskaper, slitstyrka och lastkapacitet.

 

Bilens robusta chassi lanserar en rad nya funktioner, bland annat en helt ny femlänkad hjulupphängning bak för Double Cab-modellen och ett imponerande flak, som är 67 mm längre än på föregående modell.

 

Mängden innovativa och prisvärda teknologier invändigt, såsom Around View Monitor (AVM) och frontalkollisionsvarning & autobroms (FEB), som utvecklats för att förbättra köregenskaperna och de praktiska funktionerna ytterligare, är också unika för pickup-marknaden.

 

Philippe Guérin-Boutaud, Corporate Vice President för Nissan LCV BU, säger: "Med detta prestigefyllda pris firar vi Nissans 80 år som experter inom pickup-segmentet. Mycket hårda och noggranna tester av International Pick-up of the Year belyste den tuffa och innovativa karaktären hos helt nya Navara."

 

"Nissan är mest känd bland kunderna i Europa som tillverkare av fantastiska 4x4-modeller och banbrytande crossovers.  Nya Navara är en förening av dessa två förträffliga världar och har därmed skapat en helt banbrytande pickup. Den kombinerar det kraftfulla och tuffa hos 4x4 med det raffinerade och effektiva hos en crossover", tillade  Ponz Pandikuthira, Director of Light Commercial Vehicles på Nissan Europe.

 

"Det är en stor ära att tilldelas utmärkelsen International Pick-Up Award 2016 av en jury, som består av de mest erfarna motorjournalisterna i Europa. Ett stort tack till IPU-juryn för detta pris och för det starka stöd som detta innebär för nya Nissan Navaras utmärkta produktegenskaper."

 

Produktionen av helt nya NP300 Navara startade denna månad i Barcelona. Modellen börjar säljas i Europa i januari 2016.

 

För att se hur NP300 Navara produceras i Nissan's Barcelona-fabrik, klicka här:

https://youtu.be/R_46MruCvwM 

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

  

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se, http://www.nissan.se/

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

Utfärdad av Nissan