7.3.2017 – Idag har Nissan visat upp nya Qashqai, med flera betydande förbättringar av crossovermodellens premiumkaraktär. Uppgraderingarna fokuserar på en ny, modern exteriör, en interiör med högre kvalitetsnivå och ännu bättre körprestanda.

 

Nya Nissan Intelligent Mobility-teknologier har också införts och innebär att Nissan fortsätter på den inslagna vägen mot en framtid med noll utsläpp och noll dödsolyckor i trafiken. Redan under 2017 kan Qashqai förses med det självkörande systemet ProPILOT. Systemet hanterar självständigt styrningen, accelerationen och bromsförmågan inom en fil på en motorväg.  Det innebär att föraren kan känna sig tryggare bakom ratten och har bättre kontroll och mer frihet vid trafikstockningar och under långa resor på motorväg.

 

Så här säger Paul Willcox, ordförande för Nissan Europe: “Visionen om Nissan Intelligent Mobility är hjärtat i vår produktstrategi och vägleder oss i utvecklingen av alla våra bilmodeller. Nya Nissan Qashqai är ett bra exempel på detta. Bilen har fått förbättringar som kommer att definiera och sätta nya standarder inom crossover-segmentet.”

 

Förbättringar av interiören

 

Premiumkänslan i nya Qashqai upplevs allra tydligast i kupén. Förbättrad layout, material av högsta kvalitet och avancerad teknologi, innebär att Qashqai återtar platsen som den mest populära bilen i segmentet.

 

Helt ny är toppversionen Tekna+, som fått nya säten klädda i mjuk nappa av hög kvalitet och med eleganta 3D-vadderade mittpaneler.

 

Ny är också den D-formade multifunktionsratten med premiuminlägg i sidenmatt krom. Den har en 4-vägskontroll för att reglera skärmen på kombimätaren, vilket gör att den kan styras mer intuitivt och utan att föraren behöver flytta blicken från vägen.

 

Infotainmentsystemet NissanConnect med DAB digitalradio och satellitnavigering har fått ett nytt och smart användargränssnitt. 

 

Ett nytt tillval för musikälskare är BOSE ljudsystem i premiumklass med sju högtalare. Det ger föraren och passagerarna en fulländad ljudupplevelse och möjlighet att skräddarsy det som man vill lyssna på i bilen.

 

Uppgraderingar av exteriören

 

För att fullfölja uppgraderingarna från interiören, har Qashqai även fått en ny och uppfräschad exteriör. Designen är mer avancerad och har fått en ny, premiumdynamisk stil. Bland förändringarna kan nämnas ett helt nytt frontparti, som innebär att Qashqai har fått den senaste V-formade grillen, som är Nissans signum.

 

Stötfångaren och motorhuven är nya. Strålkastarklustret har också fått en ny form och det är större skillnad i styling mellan halogen- och LED-lampor. Båda har också försetts med en ny version av det karaktäristiska, bumerangformade varselljuset.  Nydesignade strålkastare bidrar också till premiumstilen för nya Qashqai och systemet med adaptiva strålkastare förbättrar säkerheten på natten.

 

Bakifrån känns bilen igen tack vare bakljusen med den typiska bumerangformen, som förlängts. Där ingår nu också en modern 3D-linseffekt för att framhäva den karaktäristiska formen.

 

För att lyfta fram bilens premiumstil, har Qashqai fått två helt nya, kraftfulla färger i sin färgpalett. Dessa är Chestnut Bronze och Vivid Blue, som visades första gången i samband med Nissans presskonferens på bilmässan i Genève.

 

Tryggare och lugnare körning

 

Qashqai har alltid varit känd för att vara säker att köra. Tack vare ett antal förbättringar har den nya modellen förbättrat de utmärkta köregenskaperna. Ändringar av upphängningen, fjädring och styrsystem har resulterat i en förfinad körupplevelse.

 

Bättre utnyttjande av absorberande material och tjockare glas i bakrutan, har lett till mindre motorljud samt väg- och vindbrus inne i kupén. Som tillval finns helt nya 17", 18" och 19" lättmetallfälgar. Alla är aerodynamiskt utformade för maximal effektivitet.

 

Trots alla förbättringar har teknikerna inte kompromissat med Qashqais aerodynamiska prestanda. Bilen har fortfarande en klassledande luftmotståndskoefficient på 0,31 och är även ledande inom segmentet när det gäller C02-utsläpp, med endast 99g/km för 1.5-liters dCi 110 diesel. Det är innovationer av det här slaget som bidrar till låga driftkostnader för ägare av Qashqai.

 

Ny Nissan Intelligent Mobility-teknologi

 

Sedan lanseringen av Qashqai 2007 har Nissan fokuserat på att popularisera Intelligent Driving-teknologin och öka förarens känsla av trygghet och kontroll över bilen.  Med nya Qashqai har Nissans engagemang för att ge kunderna det bästa, utvidgats ytterligare.

 

Intelligent autobroms har uppdaterats med fotgängaravkänning. Cross Traffic Alert, för att minska risken för en kollision i låg hastighet när man till exempel backar ut från en parkeringsplats, finns nu för första gången som tillval till Qashqai. Som tidigare kan man även utrusta bilen med säkerhetssystemen Identifiering av vägskyltar, Trötthetsvarnare, Intelligent parkeringsassistans, Intelligent Around View Monitor, Dödvinkelvarnare och Filbytesvarnare.

 

På ett framgångsrikt sätt kombinerar Qashqai det praktiska och populära hos en SUV med storleken, driftskostnaderna och tillgängligheten hos en kombicoupé.

 

De omfattande förändringarna på Qashqai baseras på gedigen kunskap om kunderna och har utvecklats för att befästa bilens position som Europas mest sålda crossover. Mer än 2,3 miljoner exemplar av bilmodellen har sålts sedan den första versionen lanserades 2007.

 

Förbättringarna gör att Nissan Qashqai är ännu starkare och mer spännande och visar att den är beredd att försvara sin ledande ställning inom crossover-segmentet i ännu ett decennium.

 

Utfärdad av Nissan