• En ny Nissan LEAF säljs var 12:e minut i Europa
  • 100 % elektrisk drift och räckvidd, dynamisk design och avancerad säkerhetsteknologi
  • Fylld med det bästa av Nissan Intelligent Mobility -teknologin: Avancerade assistanssystemet ProPILOT och innovativa e-Pedal för ännu större körglädje och ökad frihet
  • Ny design av interiören och avancerad uppkoppling, erbjuder förarna mer utrymme med optimal funktionalitet

 

24.01.2018 – Bara tre månader efter att nya Nissan LEAF presenterades, avslöjade Nissan idag att företaget redan har tagit emot över 12 000 beställningar av den senaste modellen. Det innebär att en ny Nissan LEAF säljs var 12:e minut i Europa.

 

Nya Nissan LEAF är nästa generation av världens mest sålda eldrivna och utsläppsfria bil. Mer än 283 000 kunder har valt den första generationen av LEAF sedan modellen började säljas 2010. Nu erbjuder den helt nya modellen ännu längre räckvidd, förbättrad dynamisk design, klassledande avancerade assistanssystem och förbättrade uppkopplingsmöjligheter.

 

Philippe Saillard, Senior Vice President, Sales and Marketing, Nissan Europe, har gett följande kommentar: "Helt nya Nissan LEAF är den mest avancerade och tillgängliga 100 % eldrivna bilen. Det är också ikonen för Nissan Intelligent Mobility, vår vision för hur kunder i framtiden ska köra bilar, hur bilar ska drivas och hur bilar ska integreras i samhället.  Detta är en bil som är roligare, mer spännande och mer uppkopplad än någon annan konventionell elbil någonsin tidigare. Den är "simply amazing"!"

 

Efter den europeiska premiären för nya LEAF på Nissan Futures 3.0-eventet i oktober, har bilen redan skapat ett extremt stort intresse bland både nya och redan befintliga förare av elbilar. Idag har kunder beställt mer än 12 000 nya Nissan LEAF, trots att bilen inte kommer till de europeiska bilhallarna förrän i februari 2018.

 

Ett nytt sätt att tänka

 

Nissan LEAF ger en konkret form åt visionen Nissan Intelligent Mobility. Det är en helt ny körupplevelse, utvecklad för att förflytta människor med större spänning, trygghet och uppkoppling till världen runt omkring.

 

Nissan Intelligent Mobility omfattar tre viktiga hörnpelare: Intelligent Power, som upplevs via LEAFs avancerade, nya 40kWh e-drivlina med förbättrad energieffektivitet, ökat vridmoment och större motoreffekt. Intelligent Driving, som är en teknologi som utvecklats för att förbättra tryggheten i körningen, öka säkerheten och minska stressen. Samt Nissan Intelligent Integration, som kopplar upp bilen till det omgivande samhället via avancerade uppkopplingsmöjligheter och till elnätet via en unik dubbelriktad laddningsteknologi.

 

Nya Nissan LEAF är så mycket mer än bara en bil som drivs helt av elektricitet. Det är en mobil kraftkälla, som gör att kunderna kan styra sin energianvändning, antingen via uppkoppling till elnätet hemma eller på kontoret.

 

Elegant design

 

Med en tota längd på 4,49 m, bredd på 1,79 m, höjd på 1,54 m och en hjulbas på 2,70 m har nya Nissan LEAF också fått en slank profil, en skarp, dynamisk look och en enastående aerodynamik som ger en luftmotståndskoefficient (Cd) på 0,28. Alla som är bekanta med Nissans design kommer att känna igen de karakteristiska bumerangformade strålkastarna och V-motion-fronten. Samtidigt som de blå elementen på kylargrillen och dekorlisten på bakre stötfångaren lyfter fram bilens helt elektriska, utsläppsfria karaktär.  

 

Bilen finns i 10 exteriörfärger: : Solid White, Solid Red, Silver Metallic, Spring Cloud Metallic , Dark Metal Grey, Chestnut Bronze, Black Metallic, Pearl White och Magnetic Red, 2-tonslack med Pearl White body & Metallic Black Roof.

 

Interiör med fokus på föraren

 

Nya Nissan LEAF har fått en helt nydesignad interiör med fokus på föraren och som utnyttjar utrymmet på ett smart sätt och bjuder på optimal funktionalitet. Designen i form av en ”framglidande vinge” tillsammans med dekorsömmar i klarblått på sätena, instrumentpanelen och ratten, utstrålar kvalitet och åstadkommer en avslappnad känsla i bilen. Ett bagageutrymme på 435 liter och fällbart baksäte delbart 60/40, erbjuder imponerande och mycket praktiska förvaringsutrymmen, som gör nya Nissan LEAF till den perfekta familjebilen. Bagageutrymmesvolym vid nedfällda säten är 1 176 liter.

 

Längre räckvidd, mer spänning

 

El-drivlinan i nya Nissan LEAF levererar en effekt på 110 kW och ett vridmoment på 320 Nm, vilket förbättrar accelerationen till 7,9 sek från 0-100 km/tim. Det ger en topplacering när det gäller prestanda för bilar i C-segmentet. Nya Nissan LEAF har en räckvidd på 378 km NEDC. Dessutom är nya Nissan LEAF den första elbilen som testats enligt WLTP*, vilket gör att kunderna kan köra upp till 415 km i stadstrafik på en laddning. Detta test speglar verkliga situationer på ett mer korrekt sätt. Det innebär att förarna kan njuta av längre resor, som kan knytas samman av det utvidgade, europeiska nätverket CHAdeMO-snabbladdningsstationer.

 

Laddningstiden från 0 till 100 % med ett standard 10A vägguttag tar 21 timmar och med en 7Kw Wallbox laddar batteriet fullt på 7,5 timmar. Laddningstid från varningsmeddelande till 80 % (snabbladdning - 50kw) är 40-60 minuter.

 

Avancerade säkerhetsfunktioner

 

Nya Nissan LEAF erbjuder föraren fullständig trygghet när det gäller säkerheten.  Standardfunktioner från instegsmodellen omfattar sex krockkuddar (fram, sida och gardin), ISOFIX-fäste, låsningsfria bromsar (ABS) med Electronic Brake force Distribution (EBD), Bromshjälp (BA) och Hjälp vid start i backe (HSA). Identifiering av vägskyltar och Dödvinkelvarnare är också standard från Visia-versionen liksom Frontkollisionsvarnare med autobroms och fotgängar- och cyklistavkänning.

 

Avancerade säkerhetsteknologiska system, såsom Intelligent aktiv filbyteskorrigering, Filbytesvarnare och Rear Cross Traffic Alert ingår också i nya Nissan LEAFs standardutrustning.

 

Avancerade assistanssystem

 

Nya Nissan LEAF är fylld med innovativ Intelligent Mobility-teknologi bland assistanssystemet ProPILOT, som gör körningen både säkrare och bekvämare, och systemet ProPILOT Park, som kan parkera bilen helt på egen hand genom att föraren bara trycker på en knapp.

 

ProPILOT är utvecklad för enfilsanvändning på motorväg och är avsedd att utnyttjas vid trafikstockningar i tät trafik eller vid långa resor i jämn hastighet

 

Föraren kan aktivera ProPILOT lika enkelt som med en vanlig farthållare, genom att ställa in önskad fart. ProPILOT, som stöds av radar och kameror, kommer att justera hastigheten efter framförvarande trafik och hålla bilen mitt i filen. Systemet klarar även situationer med trafikstockningar, vilket gör att den dagliga pendlingen till jobbet blir mer avkopplande och mindre tröttande.

 

Vid trafikstockningar utnyttjar ProPILOT samma teknologi och kommer automatiskt att hålla avståndet till bilen framför och aktivera bromsarna för att stanna bilen helt vid behov. När bilen stannat fortsätter den att stå stilla även om föraren tagit foten från bromspedalen. När trafiken börjar rulla framåt startar systemet färden igen automatiskt. Om trafiken står stilla i mer än 3 sekunder, kommer ProPILOT att starta igen genom att föraren bara trycker lätt på gaspedalen eller trycker <fortsätt / +> på ratten.

 

ProPILOT Park är en automatisk parkeringsfunktion, där föraren varken behöver använda händer eller fötter. ProPILOT Park fungerar både vid fickparkering och vinkelrät parkering (antingen med fronten först eller genom att backa). Systemet parkerar nya Nissan LEAF snabbt och lätt när föraren väljer en av de lediga parkeringsplatser som föreslagits av systemet. När föraren pressat ner knappen för ProPILOT Park kommer nya Nissan LEAF att helt själv genomföra parkeringen och aktivera bromsarna när parkeringsmanövern är utförd.

 

E-Pedal

 

Den revolutionerande e-Pedalen i nya Nissan LEAF förändrar sättet att köra bil genom att föraren endast behöver öka eller minska trycket på gaspedalen för att starta, accelerera, bromsa och stanna bilen. Genom att ta bort foten från gaspedalen kommer bilen att bromsa in och stanna helt. Bilen hålls till och med stilla i en backe utan att föraren behöver trycka på bromspedalen. Med en fartminskningsgrad upp till 0,2G medför e-Pedal att föraren slipper att flytta foten mellan gaspedalen och bromspedalen för att sakta ner eller stanna helt. Det bidrar till att minska trötthet och stress vid körning i stadstrafik. Föraren använder bromspedalen upp till 90 % mindre än i konventionella bilar.

 

Enastående infotainment

 

Den nya, förbättrade 7”-TFT-färgskärmen i nya Nissan LEAF visar viktig information, från bland annat ljudanläggningen och navigationssystemet.

 

Den senaste versionen av Nissan Connect EV Navigation System, omfattar Bluetooth-anslutning och DAB radio. Utöver standard navigationsfunktioner visas även information i realtid om närmaste laddningsstationer. För ännu bättre uppkopplingsmöjligheter, har även Apple CarPlay och Android Auto integrerats (beroende på marknad).

 

En av de mest populära funktionerna i originalversionen av LEAF, är möjligheten att ställa in klimatanläggningen så att den startas vid en särskild tidpunkt och värmer upp eller kyler ner bilen innan färden ska påbörjas. Det gör att kunderna kan spara på batteriet genom att istället utnyttja elnätet för att värma upp eller kyla ner bilen, samtidigt som batteriet laddas.

 

 

Nya Nissan LEAF specifikationer

 

Exterior

 

Overall length (mm)

4,490

Overall width (mm)

1,788

Overall height (mm)

1,530 (16”) and 1,540 (17”)

Wheelbase (mm)

2,700

Track width front/rear (mm)

1,540/1,555 (16”) 1,530/1,545 (17”)

Minimum ground clearance (mm)

150

Coefficient of drag (Cd)

0.28

Tyres

205/55R16 or 215/50R17

Boot capacity w/o parcel shelf

435 litres

                                     

Weight/capacity

(kg)

Curb weight from (kg)

1,580 (including 68kg for driver and 7kg for luggage)

Capacity

Five passengers

Gross vehicle weight from (kg)

1,995

 

Battery

 

Type

Lithium-ion battery

Capacity

40 kWh

 

Electric motor

 

Maximum output

110 kW (150 ps)/3283~9795 rpm

Maximum torque

320 N・m (32.6 kgf・m)/0~3283 rpm

 

Performance

 

Cruising range

389-415 km (WLTP range, city cycle)

270-285 km (WLTP range, combined cycle)

378 km (NEDC)

Charging time (normal charging)

21 hours (10A, domestic supply) 7.5 hours (with new 7kW charger)

Charging time from alert to 80% (quick charging)

Time dependent on charger condition including Wallbox or Quick Charger type and condition, battery temperature as well ambient temperature at point of use. Pending final homologation.

40-60 minutes (50kW)

Maximum speed

144 km/h

 

*Under de villkor som fastställs inom EU används WLTP-tester (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) för att mäta bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp från personbilar.

Utfärdad av Nissan