• Sortimentet av färdiglackerade stötfångare är pådrivande för Nissans servicemarknadsstrategi
  • Nu omfattar programmet även den nya versionen av elbilen Nissan LEAF, crossovern Nissan Qashqai och citybilen Nissan Micra
  • Stilleståndstiden för bilen i samband med reparationen förkortas med upp till 48 timmar, vilket inte bara är till fördel för kunden utan också för försäkringsbolaget och verkstaden
  • Innovativ lösning garanterar passform och finish av högsta klass varje gång
  • Nissans återförsäljare ger försäkringsbolagen bästa support för att leverera reparationer med garanti

 

12.03.2018 – Nissans program med färdiglackerade stötfångare utgör en hörnsten bland företagets innovativa reparationslösningar och omfattar nu fler modeller än någonsin.

 

Programmet har nu utökats till att gälla 10 Nissan-modeller, däribland Qashqai, Europas mest sålda crossover, liksom den kompakta citybilen Micra. Det senast nytillskottet att omfattas av programmet är nya, ”Simply Amazing” Nissan LEAF, som började säljas i Europa förra månaden.

 

Nissan introducerade detta program 2015, som ett alternativ till de olackerade stötfångarna fram och bak. I dag finns de lackerade stötfångarna i 41 olika färger för de senaste Nissan-modellerna.

 

De lackerade stötfångarna, som är helt monteringsfärdiga, är ett exempel på de innovativa reparationslösningar som Nissan utvecklat och har en pådrivande effekt på företagets servicemarknadsstrategi. Samtidigt illustrerar programmet på ett mycket tydligt sätt hur Nissans återförsäljarnätverk erbjuder försäkringsbolagen den bästa lösningen för att kunna leverera reparationer med garanti.

 

Till Nissans reparationslösningar hör också ett program för lackerade backspegelkåpor samt en bilglastjänst för reparation och byte av vindrutor.

 

Medan alla Nissan-modeller kan fås med avancerade säkerhetssystem som har till uppgift att undvika olyckor, räknar man med att ca 70%* av alla kollisioner i Europa sker stötfångare mot stötfångare i låg hastighet och endast åstadkommer mindre skador.

 

Förutom att Nissans program med lackerade stötfångare ger passform och finish av högsta klass, innebär det också att stilleståndstiden för bilen förkortas från i snitt 72 till endast 24 timmar. Detta sparar in värdefulla arbetstimmar i verkstaden och ökar kapaciteten, samtidigt som det påverkar kundernas upplevelse positivt.

 

Till fördelarna med programmet hör också att verkstaden snabbare får stötfångarna levererade från lagret, perfekt färgmatchning, snabbare monteringstid och att alla reparationer håller samma kvalitet som från fabrik.

 

För att hjälpa verkstäderna att uppfylla sina miljökrav, är hållbarhet en central del av hela programmet. Stötfångarna tillverkas vid Nissans toppmoderna anläggning i brittiska Sunderland.

 

Denna fabrik utnyttjar förnybara energikällor och använder en kortare lackeringsprocess, som minskar materialförbrukningen. Leveranserna från fabrik sker i robusta kartongförpackningar, som ingår i ett återvinningssystem.

 

Jean-Christophe Mercier, Vice President aftersales, Nissan Europe, kommenterar det hela:

 

– När vi nu utökar vårt innovativa program för reparationer, är detta ännu ett exempel på att Nissan förbättrar sitt servicemarknadsutbud. Detta kommer att höja effektiviteten i verkstäderna, minimera kostnaderna för försäkringsbolagen och förbättra kundupplevelsen. 

 

Han tillägger:

 

– Vi vill att varenda Nissan som rullar på vägarna ska få bästa underhåll för att hålla högsta standard, både mekaniskt och utseendemässigt. Vårt program med färdiglackerade stötfångare är ett effektivt led i detta, genom att de gör det möjligt för skadeverkstäderna att reparera bilarna till nybilsskick.

 

*Källa: Siffror från försäkringsbranschen i Europa

Utfärdad av Nissan