• JUKE har vuxit till sig och blivit en sportig crossover-coupé som erbjuder massor av körglädje och möjligheter till personlig anpassning

  • Ny DIG-T 117-motor som både är svarsvillig och bränslesnål

  • Ny avancerad 7-stegad dubbelkopplingsväxellåda finns som tillval

  • Nissan Innovation technologies, som ProPILOT, gör livet så mycket enklare och säkrare

 

Nu kan man se helt nya JUKE ute på gatorna, åtminstone om man befinner sig i Barcelona. Det är de första testkörningarna för media som dragit igång. Det är nu ett årtionde sedan den banbrytande JUKE-modellen lanserades, och sedan dess har den sålts i 1,5 miljoner exemplar runt om i världen samtidigt som den skapat en ny nisch för kompakta crossover-SUV:ar, en modelltyp som blivit kopierad av så många.

 

En stil man känner igen och lika kul att köra – helt nya JUKE bjuder på en hel svit av avancerade tekniska lösningar och är den mest uppkopplade bilen från Nissan någonsin.

 

Även drivlinan är avancerad, med en bensindriven turbomotor som är kompakt och lätt (”downsized”), svarsvillig och bränslesnål. För första gången kan nu JUKE även beställas med en 7-stegad dubbelkopplingsväxellåda med växlingspaddlar och ett helautomatiskt läge. Tillsammans med ett helt nykonstruerat chassi gör detta att nya JUKE är en förfinad, bränslesnål, exceptionellt säker och riktigt kul bil att köra.

 

”Nissan JUKE har aldrig följt strömmen. Istället har den legat i täten och visat vägen med sin körglädje och charmiga personlighet”, säger Marco Fioravanti, Vice President Product Planning på Nissan Europe. ”Den nya modellen bygger vidare på den uttalat atletiska design som folk kommit att älska JUKE för. Och tack vare ProPILOT och ett brett utbud av intelligent teknik bjuder den på en unik körupplevelse.”

Nya Nissan JUKE är byggd på CMF-B-plattformen och kommer att tillverkas vid Nissans prisbelönta fabrik i Sunderland – Storbritannien. Säljstart i flera europeiska länder i slutet av november.

 

ATLETISK STIL

Helt nya JUKE har vuxit till sig men är lika kul att köra, interiören är toppmodern och exteriören lägger åter igen ribban på ny nivå i B-crossover-segmentet. Designen är en kombination av en coupé och en crossover. Det betyder att JUKE bjuder på det bästa av två världar, vilket gör den perfekt inte bara för körning i stan.

 

Trots att den är helt ny, har den senaste versionen av JUKE behållit ikoniska designdetaljer som de karakteristiska runda strålkastarna, vilket gör att man omedelbart identifierar den som en JUKE. För att ge det hela en ny twist och modernisera designen ytterligare, innehåller dessa strålkastare nu Y-formade LED-enheter som på ett effektfullt sätt kompletterar Nissans karakteristiska V-Motion-grill.

 

19"-fälgarna ger nya JUKE en tuff och atletisk look – och för ännu mer prestige svarar det ”svävande” taket och den djupverkan som åstadkoms av de utpräglat 3D-formade sidopartierna.

 

11 olika färgkombinationer för karossen kombinerat med 2 kontrasterande färger för taket ser till att nya JUKE alltid sticker ut från mängden. Samt matchande eller kontrasterande färgkombinationer för karossen, taket och interiören.

 

Nya JUKE har genomgått stora förändringar även invändigt – interiören har blivit stiligare, rymligare och bjuder på högre kvalitet och mer teknik. Utrymmet har blivit större både för passagerarna och deras bagage; knäutrymmet bak har vuxit med 5,8 cm och bagagerumsvolymen har utökats med 20 % till 422 liter.

 

Interiören har fått ny design och är utförd i högklassiga material. Tillsammans med komfortbelysningen betyder detta en både stiligare och mer komfortabel kupé än någonsin. Nya soft-touch-material på instrumentpanelen, dörrpanelerna och i fotutrymmena ger en förstklassig känsla. Monoform-sportstolar med ryggstöd i ett stycke svarar för en sportig utstrålning och kan även fås klädda i Alcantara® eller läder.

Förutom att vara verkligt snygga och bekväma, innehåller de på utvalda utrustningsnivåer även det innovativa ljudsystemet Bose Personal Plus som levererar förstklassig ljudkvalitet med en omslutande ljudbild. Systemet regleras enkelt från den ”svävande” 8"-infotainmentdisplayen som också ger smidig tillgång till Nissan Connect-tjänsterna.

 

GÖR DEN PERSONLIG MED N-DESIGN

För alla som vill sätta sin egen, personliga prägel på bilen finns även N-DESIGN som ett komplement till de redan välkända utrustningsnivåerna VISIA, ACENTA, N-CONNECTA och TEKNA.

För att få interiören precis som man vill, kommer man att kunna välja mellan 2 olika klädselkombinationer för sätena, instrumentpanelen, dörrpanelerna och armstödet. Urbanizer svarar för en modern, kontrastrik och fräsch look med läder i svart och vitt, Midnight gör interiören förfinad och elegant med svart Alcantara® och läder, medan Juke ger interiören en iögonfallande, energisk utstrålning med orangefärgat och svart läder. Alla tre ger nya JUKE en verklig premiumkänsla.

Standard på N-DESIGN är 19"-lättmetallfälgarna Diamond Cut som ger exteriören en atletisk och dynamisk look.

Totalt erbjuder N-DESIGN 10 kombinationer för personlig anpassning, både utvändigt och invändigt.

MEDRYCKANDE KÖRUPPLEVELSE

Nya JUKE är byggd för att kunna fascinera både nya och befintliga kunder. ”Under hela arbetet med att designa och konstruera nya JUKE var smidighet och körglädje centrala utgångspunkter för oss”, berättar David Moss, Senior Vice President for Research and Development på Nissan Europe. ”Så fort man sätter sig bakom ratten, kommer man att märka fördelarna med detta."

Under motorhuven döljer sig en 3-cylindrig bensinmotor som både är reaktionssnabb och bränslesnål. Denna 1.0-litersmotor är lätt, kompakt och utrustad med en turbo för att vara svarsvillig och kul att köra. Motorn har en effekt på 117 hk och ett vridmoment på 180 Nm (200 Nm med over torque-funktion). 6-växlad manuell växellåda är standard, som tillval finns för första gången en ny dubbelkopplingsväxellåda (DCT) med växlingspaddlar.

 

Bränsleförbrukningen har sänkts och ligger nu på 5,9 l/100 km (WLTP) för den manuella växellådan resp. 6,0 l/100 km för DCT-varianten (WLTP). Även CO2-utsläppen har sänkts - 135 g/km (WLTP) för den manuella växellådan, och 138 g/km (WLTP) för DCT-växellådan.*

 

Ett speciellt ”D-läge” gör det möjligt för föraren att enkelt växla mellan 3 körlägen – Standard, Eco och Sport – för att ändra körstilen efter de aktuella förhållandena, eller vilket humör man är på!

 

 ”Motorn i nya JUKE erbjuder en optimal balans mellan prestanda, bränslesnålhet och förfining”, förklarar Moss. ”Den levererar både effekt och vridmoment på imponerande nivå och visar på ett mycket tydligt sätt vad en drivlina som blivit ”downsized” har förmåga att ge föraren när det gäller körglädje och låga kostnader.”

 

AVANCERAD TEKNIK

Nya Nissan JUKE är utrustad med en lång rad avancerade assistans- och infotainmentsystem för att göra alla resor säkrare, enklare och angenämare.

 

Till säkerhetsfunktionerna hör Intelligent autobroms med fotgängar- och cyklistavkänning, Intelligent Speed Assist, Identifiering av vägskyltar, Intelligent filbytesvarnare, Rear Cross Traffic Alert och Intelligent dödvinkelvarnare.

 

Nya JUKE är den första modell från Nissan som utrustas med Intelligent dödvinkelvarnare. Detta system varnar föraren om det finns ett fordon i den döda vinkeln på sidan av bilen, och kan leda JUKE tillbaka in i sitt körfält för att förhindra en kollision.

 

Som förare i nya JUKE har man också fördelen av att kunna använda Nissans avancerade ProPILOT-system för att minska stressen när man kör i tät trafik. ProPILOT kan autonomt hålla JUKE kvar i sitt körfält och hålla ett konstant, säkert avstånd till framförvarande fordon, även i långsamma köer.

 

För att förbättra sikten i ett område som är mycket viktigt ur säkerhetssynpunkt, har A-stolparna mellan vindrutan och golvet gjorts tunnare – men tack vare att lättare, höghållfast stål har använts på strategiska ställen, är de fortsatt lika starka. Nattetid förbättras sikten ytterligare av de standardmonterade LED-strålkastarna vars ljus når 10 meter längre – bäst i klassen.

 

AVKOPPLAT, UPPKOPPLAT

Vi vet att de kunder som väljer en JUKE förväntar sig att deras bil ska vara anpassad för ett uppkopplat liv. Ett resultat av detta är att JUKE har det mest avancerade infotainmentsystem som någonsin suttit i en Nissan. Systemet ger bl.a. tillgång till smidig integrering av smartphones, en app för att övervaka och hantera sin JUKE på avstånd liksom till en WiFi-hotspot** i bilen (i början av 2020).

Den senaste versionen av infotainmentsystemet NissanConnect gör det möjligt att använda Apple CarPlay® eller Android Auto för att spegla favoritappar från sin smartphone på den integrerade 8"-pekskärmen i bilen.

Och om man inte använder en navigationsapp i telefonen, har föraren tillgång till TomTom Maps & Live Traffic. Kompatibilitet med Google Assistant** gör att man kan använda en lång rad röststyrningskommandon, bl.a. kan föraren skicka destinationer till bilens navigationssystem genom att prata med sin mobila enhet.

Även passagerarna i JUKE kommer att njuta av det innovativa ljudsystemet Bose Personal Plus i JUKE (gäller utvalda utrustningsnivåer). 8 kraftfulla högtalare – däribland 2 uppsättningar Bose UltraNearfield-enheter integrerade i nackskydden fram – svarar för ett kristallklart ljud och en omslutande ljudbild som gör musiken extra njutbar.

Nya Nissan JUKE börjar att säljas i Sverige januari 2020 med ett startpris på 175 900 SEK.

* 4,9 l/100 km för manuell växellåda (NEDT-BT) resp. 4,8 l/100 km för DCT-växellåda (NEDT-BT). Även CO2-utsläppen har sänkts, till fr. 112 g/km (WLTP) för den manuella växellådan, och 110 g/km (WLTP) för DCT-växellådan.

** Apple CarPlay®, Android Auto och Google Assistant tillgänglighet beror på leverantörens lanseringsplaner. WiFi-tillgänglighet beror på Nissans nätverkspartners på varje marknad.

###

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan är en världsomspännande fordonstillverkare som i sitt vittomspännande produktutbud, har över 60 olika modeller under varumärkena Nissan, INFINITI och Datsun. Verksamhetsåret 2017 sålde företaget ca 5,77 miljoner fordon globalt och hade en omsättning på 11,9 biljoner JPY. Den 1 april 2017 inledde företaget sjösatt projektet Nissan M.O.V.E. till 2022, en 6-årig plan med målet att nå en 30 % ökning av den årliga omsättningen till 16.5 biljoner JPY vid slutet av det fiskala året 2022 och ett ackumulerat fritt kassaflöde på 2,5 biljoner JPY. Som en del av Nissan M.O.V.E. till 2022, planerar företaget att utöka sitt ledarskap gällande elbilar, som symboliseras av den mest sålda elbilen i världen – Nissan LEAF. Nissans globala huvudkontor ligger i Yokohama och svarar för verksamheten i 6 regioner: Asien och Oceanien; Afrika, Mellanöstern och Indien, Kina; Europa; Syd- och Nordamerika. Nissan har en arbetsstyrka på 247,500 personer globalt och har varit partner med den franska tillverkaren Renault sedan 1999. 2016 förvärvade Nissan 34% andelar i Mitsubishi Motors, som då blev den tredje medlemmen av Alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi är idag världens största samarbetspartners i bilvärlden, med en kombinerad årlig försäljning på mer än 10,6 miljoner fordon under kalenderåret 2017.

Om Nissan Europe
Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 640 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil. Nissans vision om Intelligent Mobility är designad för att leda Nissan's produkt- och teknologi-linjer och denna 360 graders vändning mot framtidens mobilitet kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället. Nissan har som mål att bli det mest attraktiva asiatiska märket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se/

För mer information om Nissan's produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.

Mer information:
Österplan Alexandra, Communications Manager
Tel +46(0)706934751
Aosterplan@nissaneurope.com

Utfärdad av Nissan