14.9.2018 Nissan har stärkt sitt partnerskap med det framgångsrika racingstallet e.dams genom att köpa en andel av företaget – allt inför Nissans debut i den eldrivna formelbilserien ”ABB FIA Formula E”.

 

Nissan, som med fler än 350.000 sålda LEAF, är världens ledande tillverkare av elbilar, ger sig som första japanska bilmärke nu in i denna innovativa racingserie. Nissans Formula E-satsning vill visa upp en ny ”prestandasida” av Nissan Intelligent Mobility – företagets vision för att förändra hur våra bilar drivs, körs och integreras med samhället.

 

e.dams-stallet, som är baserat i Le Mans, leds av Jean-Paul Driot som också var med och grundade företaget. Det har sina rötter i DAMS, som i mer än 30 år varit ett ledande tävlingsstall i Europa, både inom formelracing och på sportbilssidan. I sitt tidigare partnerskap med Nissans allianspartner Renault, tog e.dams hem teammästerskapet de tre första Formel E-säsongerna. Racingteamet innehar också rekorden för antalet segrar och pole positions.

 

– För Nissans första tävlingsengagemang i Formel E, är det inte mer än logiskt att gå ihop med e.dams och kunna dra fördel av teamets stora erfarenhet både av att vinna tävlingar och mästerskap, säger Roel de Vries, Corporate vice president för Nissan och företagets chef globalt för marknadsföring och märkesstrategi. – Konkurrensen under den 5:e Formel E-säsongen kommer att bli ännu tuffare, med en helt ny bil och drivlina standardiserad för serien. Som ett tecken på vårt engagemang för partnerskapet, har Nissan nu köpt in sig i stallet, och vi tycker det ska bli mycket spännande att få arbeta tillsammans med Jean-Paul och hans team.

 

Driot själv säger: – Vi väntar ivrigt på att få börja tackla de racingutmaningar som ligger framför oss tillsammans med vår nya partner Nissan. Vi är mycket stolta över vad vi åstadkommit i Formel E, och vi ser fram emot att få skriva nya kapitel i seriens historieböcker med vår nya partner och den nya bilen.

 

Nissan och e.dams har börjat testa helt nya ”Gen2” av Formel E-bilen, som nu har högre effekt och längre räckvidd, vilket gör att bilbytet i mitten av racen, som varit ett obligatoriskt inslag i Formel E-serien de första fyra säsongerna, nu inte längre behövs.

Utfärdad av Nissan