Nissan tar steget in i framtiden på bilsalongen i Genève 2016

 

1.3.2016

 

Nissans vision om intelligent mobilitet driver utvecklingen mot en mer hållbar framtid 

  • Bygger på företagets ledande position inom elektrifiering och fordonsintelligens 
  • Intelligent körning, kraft, integrering är hörnstenar för en ny vision 
  • Vision som tagits fram som en guide för Nissans framtida produkter och teknologi 
  • Fokus på bättre körupplevelse för både förare och passagerare 

Europapremiär för IDS Concept i Genève 

  • IDS (Intelligent Driving System) konceptet representerar Nissans vision för elbilar och självstyrande bilar i framtiden
  • Avancerat system av sensorer och AI för oss närmare en framtid med noll olyckor
  • Självstyrande demobilar kommer att finnas på vägarna i Europa 2016

Piloted Drive Qashqai rullar av produktionslinjen 2017 

  • Nissans första bil med teknik för självstyranbde bilar nästa år
  • Ny teknik gör det möjligt för självstyrande bilar att köra enkelfiligt på motorvägar med tät trafik
  • Planer på lansering av en hel serie bilar med avancerad självstyrning till år 2020
  • Ett lyft för europeisk biltillverkning med förnyad Qashqai, som produceras på fabriken i Sunderland

Världspremiär för nya "Premium Concept" av crossover-modellerna Qashqai och X-Trail  

  • Spännande design och styling tar ett nytt, fräscht grepp på succémodellerna inom crossover-segmentet
  • Med kolfiber, 20"-fälgar, förstärkt V-formad grill har de nya versionerna fått en djärv profil
  • Undersöker möjligheten att sätta en ny, spännande nivå för personanpassning inom crossover-klassen
  • Utvecklade med stadsboroch äventyrare med premium-krav som tänkbara målgrupper
  • Qashqai ”Premium Concept” är utrustad med den självstyrande tekniken ”Piloted Drive 1.0”

Elbilstekniken har drivits till nya höjder 

  • Nissans nya europeiska centrum för världens största energistyrningssystem
  • 64 Nissan LEAF-batterier ger ström till stationärt energilagringssystem
  • 100 Vehicle-to-Grid-laddare bildar det största elnätsintegrerade EV-systemet någonsin
  • Visar hur elbilar kan spela en roll i energistyrningssystemen i framtiden

 

Nissans avancerade teknologi och innovationer för framtiden kommer att befinna sig i strålkastarljuset under årets Bilsalong i Genève. Då presenterar Nissan för första gången sin Vision om intelligent mobilitet. Företagets IDS Concept ställs ut i montern och gör därmed Europa-premiär.

 

Nissans monter kommer att levandegöra morgondagens teknologier. Än en gång bekräftar montern varför Nissan är en av branschens mest spännande och framtidsinriktade bilmärken - från en glimt av Nissans vision av framtidiens mobilitet, till spännande design och styling hos Nissans nya Premium Concept-crossovers.

 

I strävan efter målet med noll utsläpp och noll olyckor är Nissans vision om intelligent mobilitet riktmärket för kommande produkter och teknologier från Nissan. Alla viktiga beslut i företaget om hur bilar ska drivas, hur bilar ska köras och hur bilar ska integreras i samhället, förankras i denna vision.

 

Kärnan i Nissans intelligenta mobilitet är tre innovativa områden:

  • Nissan Intelligent Driving – skapar mer trygghet för föraren, en spjutspets för Nissans självkörande teknik, Piloted Drive
  • Nissan Intelligent Power – mer effekt, mer kraft, en spjutspets för elbilar (EV)
  • Nissan Intelligent Integration – nya länkar melland bilarna och samhället

 

Denna vision om intelligent mobilitet har förverkligats i Nissans IDS Concept, som gör Europa-premiär på bilsalongen i Genève. IDS Concept, som representerar Nissans vision för framtidens eldrivna och självstyrande bilar, stjäl rampljuset med högutvecklad  EV-teknologi, avancerade aerodynamiska prestanda, fantastisk acceleration och smarta AI-egenskaper.  

 

Den nya konceptbilen, som revolutionerar förhållandet mellan förare och bil, visar att Nissan än en gång intar täten inom utvecklingen av nya biltekniska lösningar - med praktiska, verkliga tillämpningar för självstyrande teknik i bilar. Innovation och spänning för alla.

 

Ingen modell är ett bättre exempel på detta än Nissans prisbelönta crossover, Nissan Qashqai. Qashqai crossover kommer att bli Nissans första bil i Europa som utrustas med Piloted Drive-teknik när den rullas av produktionslinjen nästa år. Den nya uppdaterade versionen av Qashqai, som tillverkas på Nissans fabrik i Sunderland i England, kommer att utrustas med "Piloted Drive 1.0”, en utrustning som tillåter bilarna att självköra säkert i en fil på motorvägar med tät trafik.

 

Från Piloted Drive-teknik till en helt ny styling med premiumkänsla. Bilsalongen i Genève är också plattformen för Nissans lansering av "Premium Concept"-crossovers. Nissan visar upp två spännande specialversioner av företagets populäraste crossovers, Qashqai och X-Trail. Med de nuvarande modellerna som utgångspunkt har Nissan undersökt hur en mer dynamisk och premium-orienterad design kan öka attraktionskraften och locka nya kunder till företagets prisbelönta sortiment av crossovers i framtiden.

 

De båda bilarna erbjuder ett helt nytt grepp på den vitt spridda attraktionskraften hos en Nissan-crossover i premiumklass, från hur Nissans designspråk uttrycks, till de avancerade material som använts.  Med begreppet citybilen, som upptäcker staden som gemensam grund har varje Premium Concept fått ett unikt utförande och en design som ska locka helt olika kunder. Utöver det, utrustas Qashqai Premium Concept med den självkörande tekniken ”Piloted Drive 1.0” – samma teknik som kommer att finnas i Nissan Qashqai för Europa 2017.

 

Nissans närvaro på bilsalongen i Genève sker under ett år då företaget kunnat rapportera ett år av tillväxt för sjätte gången i rad och de bästa försäljningssiffrorna i Europa någonsin med 715 623 sålda bilar 2015. Nissan har försvarat sin marknadsandel på 4 % och ökat försäljningen på viktiga marknader såsom Spanien, Italien, England och Tyskland. Nu fortsätter vi mot nya höjder.

 

2016 är också ett år som innebär en milstolpe för Nissans fabriksanläggningar. Fabriken i Sunderland, som är företagets flaggskepp, firar 30-års jubileum och Nissans fabrik i St. Petersburg har varit i drift i tio år. Detta är ytterligare ett bevis för att pågående investeringar för att stärka lokal produktion på våra nyckelmarknader, ger resultat.

 

Nissans speciella team för sociala medier kommer att finnas på plats under hela visningen och kommer att hålla dig uppdaterad med allt som händer i montern. Uppdateringar i realtid kommer att ske via Twitter från @nissaneurope-kontot och du kan delta i konversationen via #NissanLive. Du kan också få senaste nytt från montern via Nissans Facebook-sida: www.facebook.com/Nissan. Mer information om Nissan och vårt produktsortiment hittar du på: http://www.nissan.eu/experience-nissan.html

 

Nissans monter (4150) ligger i Hall 4. 

  

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se, http://www.nissan.se/

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

Utfärdad av Nissan