Nissan SWAY - spännade koncept med premiär på bilsalongen i Geneve 3 mars

24.02.2015

 

Innovativ design och produktplanering låg bakom Nissan Qashqai och Nissan Juke, två av de största bilframgångarna de senaste åren. Vad skulle hända om Nissan använde samma radikala tänkande och kvalitetstandard i ett av de viktigaste segmenten i Europa: den kompakta halvkombin?

 

Med världspremiär på årets bilsalong i Geneve är Nissan Sway Concept en inblick i hur en framtida generation av små Nissan-modeller skulle kunna se ut om företagets slående nya designspråk användes på en europeisk halvkombi.

 

Bilen kommer att avslöjas den 3 mars kl 11:30.

 

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan