Nissan Pulsar med ny sportig DIG-T 190-motor

23.03.2015

  • Turbomotor på 190 hk - vass prestanda, god bränsleekonomi och låga utsläpp
  • Max vridmoment 240 Nm, flexibel vid låga varvtal
  • Stylingförbättringar på samtliga versioner med 1.6 DIG-T
  • Nya lättmetallfälgar och klädsel med kontrasterande sömmar
  • CO2-utsläpp från låga 134 g/km**
  • Kommer på den europeiska marknaden under mars månad

Nissan breddar utbudet men en ny sportig, turboladdad Pulsar med bensinmotorn 1.6 DIG-T på 190 hk i kombination med en 6-växlad manuell växellåda.

 

Bilen, som lanseras på den europeiska marknaden under mars månad, kompletterar det nuvarande utbudet som består av bensinmotorn DIG-T 115 hk på 1,2 liter och dieselmotorn dCi 110 hk på 1,5 liter. Den nya versionen med DIG-T 190 har uppdaterats även designmässigt för att avspegla den sportiga karaktären.

 

Den nya sportiga och kraftfulla Pulsar-versionen stärker ytterligare Nissans position i det populära C-segmentet, genom att använda samma strategi för design och teknik som gett Nissan tätpositionen på crossovermarknaden. DIG-T 190 är ett lysande exempel på företagets passion för avancerad teknik och särpräglad design och körglädje.

 

DIG-T 190, som är en av de mest avancerade i detta segment, har ett vridmoment på 240 Nm från 1.600 till 5.200 v/min och en effekt på 190 hk vid 5.600 v/min. Motorn är konstruerad för att ge flexibilitet vid låga motorvarvtal.

 

Samtidigt som DIG-T 190 kan konkurrera med större motorer, ligger både bränsleförbrukningen och utsläppen på samma nivå som betydligt mindre motorer. Detta beror på Nissans downsizing-teknik. Att "få ut mer ur mindre" har varit en av hörnstenarna i Nissans konstruktionsarbete under många år och Pulsar DIG-T 190 är ett perfekt exempel på denna strategi. Trots den sportiga prestandan ligger bränsleförbrukningen på endast 5,7 l/100km** och CO₂-utsläppen från låga 134 g/km.** Motorn uppfyller de nya kraven för Euro-6 och bjuder på en rad tekniska innovationer, bl.a. lågfriktionsteknik och kyld avgasåterföring.

 

Men det är inte bara prestandan som gör Pulsar DIG-T 190 till en bil som skiljer sig från mängden. Nissan har tagit fram ett helt paket av nya designelement som lyfter fram bilens sportiga karaktär. Kunden kan få Pulsar DIG-T 190 i utrustningsnivåerna Acenta R eller Tekna R. Dessa är som standard utrustade med uppdaterade detaljer, bland annat de modellspecifika lättmetallfälgarna med diamond cut-design (17" på Acenta R och 18" på Tekna R) i svart och silver, samt sportig LED-strålkastardesign med mörk botten för en effektfullare kontrast mot de kromade strålkastarhusen. Kromat ändrör förstärker den sportiga looken bak.

 

Interiört är versionerna med DIG-T 190 försedda med en dekorlist i karbon-mönster som sträcker sig över hela instrumentpanelen, vita kontrasterande sömmar på den 3-ekrade ratten och växelspaksknoppen samt läderklädsel (endast Tekna R).

 

Nissan Pulsar DIG-T 190 släpps på den europeiska marknaden under mars månad. Pris från 213.990:-.

 

**En bils bränsleförbrukning och CO2-utsläpp varierar beroende på vilka fälgar och däck den är utrustad med.

 

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan