• Tillväxten av certifierade skadeverkstäder, som uppfyller försäkringsbolagens krav, ökar reparationsarbetets kvalitet och effektivitet samt kundnöjdheten
  • Nissan erbjuder bästa möjliga hjälp för försäkringsbolag att genomföra garantireparationer med mervärden för kunderna
  • Utnyttjandet av nätverket av skadeverkstäder ger tillgång till Nissan Originaldelar och tidsbesparande, färdiglackerade komponenter för att minimera kostnaderna
  • Enhetlighet när det gäller skadereparationer uppnås med hjälp av 122 reviderade standarder, som leder till hög kundnöjdhet

 

6.11.2017 – Lanseringen av Nissans certifieringsprogram för skadeverkstäder i hela Europa har nu vuxit till mer än 800 anläggningar, vilket leder till ökad effektivitet och ökade värden för kunder i hela regionen.

 

Expansionen av auktoriserade skadeverkstäder över hela Europa kommer att fortsätta även 2018, med målsättningen att finnas på mer än 1000 platser. Detta kommer att göra det lättare för kunderna att få tillgång till optimala skadereparationer, så att bilförarna kan känna sig trygga, samtidigt som kostnaderna för försäkringsbolagen minimeras.

 

Kvalitetsgaranti är målet för Nissans rigorösa certifieringsprogram, som baseras på implementeringen av 122 kontinuerligt reviderade standarder, för att optimera reparationsarbetet.

 

För att säkerställa att standarden ligger kvar på en hög nivå, har Nissan utvecklat ett detaljerat förbättringsprogram för skadeverkstäderna för att öka prestandanivån över tid. Varje certifierad skadeverkstads status beror på hur kriterierna har uppfyllts samt i vilken omfattning verkstaden utnyttjar ny teknik och ny kunskap.

 

Nissans nätverk av auktoriserade skadeverkstäder startades 2012, för att garantera att säkerheten och integriteten för varje Nissan-bil ska bibehållas från den första ägaren och vidare till efterföljande ägare. Nissans åtagande att utöka nätverket av skadeverkstäder ytterligare, innebär att företaget nu kan erbjuda ännu bättre tillgång till OEM-reparationer med jämn och hög kvalitet när kunderna repareras sina bilar hos en auktoriserad Nissan-verkstad.  För försäkringsbolaget innebär det också större chans att kunden stannar kvar och förnyar sin försäkring.

 

Jean-Christophe Mercier, Vice President of After-Sales på Nissan Europe, säger: "Att motivera de viktigaste intressenterna inom skadereparationsmarknaden att stanna kvar inom Nissans europeiska servicenätverk, kommer att hjälpa oss att ta hand om varenda bil från Nissan ute på vägarna."

 

Han tillägger: "Vi levererar de mest tidseffektiva och kostnadseffektiva metoderna för en reparation med garantisäkrade delar och arbeten, vilket dramatiskt minskar behovet av andrahandslösningar och upprätthåller integriteten när det gäller bilens konstruktion och säkerhetssystem."

Utfärdad av Nissan