• Premiär för nya X-Trail e-4ORCE
  • Eldrivna transportbilen Townstar EV
  • Nissans Formula E bil i Sverige för första gången
  • Provkörning av eldrivna Ariya

Stockholm – Nissan deltar på eCarExpo på Friends Arena i Stockholm 3-5 februari. Nissans engagemang i Formula E stödjer företagets långsiktiga engagemang för elektrifiering och hållbarhet, och för första gången i Sverige visar man upp en Formula E bil.

I montern visas även nya Nissan X-Trail e-4ORCE, samt helt eldrivna Ariya och transportbilen Townstar EV. Ariya kommer även att finnas för provkörning på arenans inomhusbana.

Nissans satsning i Formula E

Med 85 års erfarenhet och historia av motorsport och över ett decennium av elbilsexpertis, stödjer Nissans deltagande i Formel E företagets långsiktiga engagemang för elektrifiering och hållbarhet. Nissans engagemang i Formula E startade säsongen 2018/2019. Till årets säsong har Nissan Formula E team två nya förare samt nya bilar, Gen3.

Med 40 % mer kraft i Gen3 bilarna än i tidigare generations bilar, Gen2 och en topphastighet över 320 km/h är de nya bilarna lättare och mindre, vilket möjliggör snabbare och smidigare helelektrisk racing.

Mer än 40 % av energin kommer att produceras genom regenerativ bromsning, en ökning från 25 % från tidigare generation. Batterierna kommer också att återvinnas vid slutet av deras livslängd.

För mer information om Nissan Formula E https://nissanformulaeteam.com/

e-4ORCE

Ett nytt 4-hjulsdriftssystem designat för att fungera med Nissans elektrifierade drivlinor introduceras på nya X-Trail. e-4ORCE levererar dragkraft och säker acceleration under alla förhållanden. Det kraftfulla systemet med dubbla elmotorer har en total effekt på 157kW (213hk) tack vare en extra elmotor bak på 94kW som möjliggör intensiv acceleration (0-100 km/h på 7 sekunder).

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy är Nissans import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland.
www.nissan.se

För ytterligare information kontakta:
Lotta Thulin, PR & Communications Manager
Mobile: +46 (0)70 5806 806
E-mail: cthulin@nissan-europe.com

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien)
Nissan siktar mot att bli ett hållbart företag som driver mot en renare, säkrare och mer inkluderande värld. Hållbarhet är kärnan i Nissans långsiktiga vision, Ambition 2030.

För att möta kritiska miljö-, samhälls och kundbehov, syftar denna strategi till att leverera elektrifierade modeller och teknisk innovation på nyckelmarknader globalt.

Detta stärker Ambition 2030 som stödjer Nissans mål, att vara koldioxidneutralt över hela livscykeln för dess produkter och verksamhet till 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, är redo att påskynda övergången till en elektrifierad framtid.

För mer information om Nissans produkter, tjänster och engagemang för hållbar mobilitet, besök  nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videor på YouTube.

Utfärdad av Nissan