Nissan på årets bilsalong i Paris

 

Nya Pulsar och NISMO står tillsammans i strålkastarljuset under Paris Motor Show 

 

Nya Pulsar- tar Nissan tillbaka in i C-segmented

  • Premiär för Nissans nya 5-dörrars halvkombi
  • Utvecklad och tillverkad efter det crossover-koncept som är så typiskt för Nissan
  • Största benutrymme i klassen och praktisk, funktionell kupé
  • Hög utrustningsnivå med bland annat Safety Shield ocvh Around View Monitor

NISMO- utökas med Pulsar- och uppdaterade 370Z NISMO 

  • Världspremiär för konstruktionsprototypen Pulsar NISMO
  • Helt uppdaterad 370Z NISMO visas för första gången

Nissan sätter fart i Europa 

  • 12 nya produktlanseringar under de senaste 12 månaderna
  • Ökad produktion vid fabrikerna i England, Ryssland och Spanien
  • Världsledande position inom EV-segmentet förstärks med lanseringen av e NV200

Ambition, tillit och passion beskriver Nissans närvaro på årets bilsalong i Paris. I rampljuset står nya Pulsar - en bil som tar Nissan tillbaka in i C-segmentet. Pulsar är konstruerad och tillverkad med samma unika inriktning och filosofi som ligger bakom produktionen av Nissans marknadsledande crossovers.

 

Med lanseringen av nya Pulsar får Nissan den starkaste och mest kompletta modellserien någonsin i företagets historia. Pulsar erbjuder inte bara en kupé med klassledande funktionalitet och utrymme. Den är också utrustad med avancerad teknologi som är unik för segmentet. Förutom Forward Emergency Braking och LED-strålkastare är Pulsar även utrustad med Nissans Around View Monitor och Safety Shield - ett avancerat säkerhetssystem som bland omfattar Moving Object Detection (först i klassen).

 

I Paris visas också för första gången 1.6 DIG-T 190, som, sätter en sportig och dynamisk prägel på Pulsar-serien. 

 

Ännu en nivå högre när det gäller prestanda når den nya, spännande konceptprototypen Pulsar NISMO. Konceptprototypen, som har världspremiär i Paris, visar upp de sportiga kvaliteterna hos nya Pulsar med ett spännande utseende och ett stort antal funktioner utvecklade av NISMO-tekniker för att ge bilen högre prestanda och bättre aerodynamik.

Prototypen är ett exempel på Nissans fortsatta arbete med att hitta nya och spännande sätt att utveckla bilar i NISMO-serien för användning på allmänna vägar.  

 

Lanseringen av nya Pulsar är den tolfte lanseringen på lika många månader. Det som gör detta ännu mer anmärkningsvärt är att Nissan samtidigt är ett av de ledande företagen när det gäller utvecklingen av nya teknologier inom nya, spännande sektorer av den globala bilmarknaden. Nissan har befäst sin ledande position inom noll-utsläpp-segmentet med den lanseringen av den nya eldrivna transportbilen e-NV200. Företaget har också som målsättning att lansera de första självgående bilarna år 2020.

 

Nissans ambitiösa satsning på nya bilar och framgångarna för den nuvarande modellserien har medfört nya rekordvolymer för de modeller som tillverkas i Europa. Fler modeller når fler konsumenter på fler marknader än någonsin tidigare. Nissan är på god väg att bli det största asiatiska bilmärket i Europa. En viktig anledning bakom denna framgång är Nissan allt större antal europeiska tillverkningsenheter, i Ryssland, Spanien och England. Dessa stödjer de lokala ekonomierna och förser marknaderna med nya, innovativa och spännande modeller.

 

Under årets bilsalong i Paris riktas också mycket uppmärksamhet mot Nissans senaste utveckling av NISMO, som firar 30-årsjubileum.  Förutom konceptprototypen Pulsar NISMO presenterar Nissan också en helt uppdaterad version av 370Z NISMO. Den nya modellen har försetts med ett antal viktiga uppdateringar när det gäller teknik och design, som ger en ännu häftigare och intensivare körupplevelse. Den nya modellen har försetts med tekniska uppgraderingar som utvecklats inom GT-R NISMO-projektet och slutresultatet har blivit den sportigaste versionen av 370Z som någonsin tillverkats.

 

En annan ny NISMO-modell, som garanterat kommer att få pulsen att slå snabbare på många av besökarna i Paris, är nya Juke NISMO RS. Den senaste versionen av Juke NISMO, som har prisats av motorskribenter, visades för första gången på bilsalongen i Genève. Nu kan man se den i Paris innan den lanseras hos återförsäljarna i december. 218 hk starka Juke NISMO RS, som här visas så som den serieproduceras, har fått många tekniska och designmässiga uppdateringar för att ge en ännu mer spännande körupplevelse.

 

Nissans strävan och ambition att förändra hur man planerar, konstruerar och använder bilar understryks ytterligare av konceptbilarna IDx Freeflow och IDx NISMO. Båda IDx-modellerna, som har världspremiär i Paris, har tagits fram i ett nära samarbete med kunderna, som fått delta i utvecklingsprocessen.

IDx Freeflow- och IDx NISMO-modellerna, som har utvecklats av och för den "digitala" generationen, de som är födda efter 1990, visar upp en alternativ syn på hur en bil ska tillverkas. De som besöker Nissans monter kan uppleva tillverkningsprocessen virtuellt med hjälp av ett speciellt headset, Oculus Rift 3D.

 

Nissans monter ligger i Hall 1 (monter 331).

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95 % av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på:

facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

Utfärdad av Nissan