"NISSAN NV200 LONDON TAXI"

NISSAN PRESENTERAR HÄFTIG VISION FÖR LONDONS TAXIBILAR

  • Nissan presenterar en ny Londontaxi
  • Överkomligt pris och 50 procent mer bränsleeffektiv än alternativa taxibilar
  • Helelektriska "e-NV200 prototype London Taxi" börjar testas 2013
  • Konstruerad för att erbjuda enastående komfort, utrymmen, bekvämlighet och lättillgänglighet

Londontaxin transporterar 300 000 passagerare varje dag. Nu presenterar Nissan en ny och djärv framtidsvision av det legendariska fordonet: "Nissan NV200 London Taxi". Nissans nya London-taxi kommer att erbjuda rejält sänkta CO2-utsläpp jämfört med dagens taxibilar - helt i linje med stadens borgmästare Boris Johnsons luftkvalitetsåtgärder för London.

 

Dessutom står en helelektrisk konceptversion av e-NV200 beredd att börja testas i den brittiska huvudstaden. Borgmästaren har tillsammans med olika handikappförbund och med inflytelserika London Taxi Drivers' Association välkomnat lanseringen av Nissan NV200 London Taxi.

 

Taxiversioner av NV200 har redan tidigare presenterats i Tokyo, och den har också valts till "New York City Taxi of tomorrow". Nissan NV200 London Taxi är en del av företagets spännande och världsomspännande vision för den privata taxibranschen.

 

Steve McNamara, generalsekreterare för The Licensed Taxi Drivers' Association, säger: "Nissan har redan idag ett ordentligt fotfäste på taximarknaden i London - den 2,7-liters dieselmotor som några av de tidiga taxibilarna drevs av, var en av de bästa motorer som någonsin suttit i en taxi. Att döma av det jag har sett av NV200 London Taxi så uppfyller den alla kraven. Det är viktigt att den ser ut som en taxi, är bekväm och lätt att stiga i och ur, liksom att den är tillförlitlig."

 

Nissan NV200 London Taxi är in i minsta detalj konstruerad för passagerarnas välbefinnande, för förarna och till och med för andra trafikanter - NV200 London Taxi är både effektivare och snällare mot miljön jämfört med nuvarande Londontaxi-modeller och erbjuder också bättre komfort, utrymme och bekvämlighet för alla i bilen. Konstruktörerna har dessutom fokuserat extra på passagerare med olika former av rörelsehinder.

 

Slitstarka, tillförlitliga NV200 London Taxi bygger på Nissans mångsidiga kompakt-van NV200, en bil som fått motta många utmärkelser och bland annat utsetts till International Van Of The Year. Modellen, som lanserades i slutet av 2009, har introducerats på 40 marknader och sålts i över 100 000 exemplar runt om i världen.

 

Så här säger Andy Palmer, Executive Vice President på Nissan: "Nissan är stolta över att kunna leverera en vision för 2000-talet av ett av Londons mest legendariska fordon. Londontaxin är lika mycket en del av huvudstadens stadsbild som Big Ben, och samtidigt som det alltid kommer att finnas plats för den klassiska silhuetten, fokuserar Nissan NV200 London Taxi lika mycket på insidan som på utsidan - en bättre upplevelse både för förare och för passagerare."

 

Han tillägger: "Konstruktionsarbetet bakom NV200 London Taxi har varit mycket omfattande och bilen kommer att finslipas ytterligare. Förutom att säkerställa att förarna har det bekvämt bakom ratten även under långa arbetspass, har vi tagit med alla sorters passagerare i beräkningen eftersom det inte finns någon "typisk kund" i baksätet på en Londontaxi. Vuxna, barn, affärsfolk, turister, rörelsehindrade... - alla är potentiella kunder. Vi har till och med tagit hänsyn till de som kanske aldrig kommer att sitta i bilen, men som kommer att gynnas av modellens låga koldioxidutsläpp och av att dörrarna är skjutbara och alltså inte far upp."

 

"Nissan NV200 är en global taximodell som lanseras i världens största städer. Genom att kombinera säkerhet, komfort, effektivitet och samtidigt vara praktiskt konstruerad är den ett stort steg framåt för en transportlösning som är bra inte bara för de som använder den, utan också för stadens övriga invånare."

###

Nissan i Europa

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till de som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14.500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 528.000 bilar, som t.ex. mini-MPV:er, prisbelönta crossovers, SUV:ar och transportfordon. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda japanska bilmärket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 165 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. http://www.nissan.se/

Utfärdad av Nissan