27.6.2018  Nissan letar efter nästa generation av snabba PlayStation-spelare, som med ett nytt program ger tusentals racingdeltagare chans att tävla i ett officiellt FIA championship.

 

De bästa Nissan-förarna i FIA-certifierade Gran Turismo Manufacturers Series Championship – som genomför det nya Gran Turismo Sport PlayStation spelet – vinner en resa till NISMO Festival vid Fuji International Speedway i Japan och till Polyphony Digital’s huvudkontor i Tokyo, som är de som utvecklat spelet. En vinnare från Nissan GT Sport Cup eracing tävlingen i Europa, kommer också att väljas.

 

Sony PlayStation har tillsammans med Federation Internationale de l'Automobile, skapat GT Sport championships, som är det första esports racing championship online, som sanktionerats av FIA. Det kommer 10 år efter lanseringen av det första banbrytande Nissan PlayStation GT Academy program, som har gett spelare chansen att bli verkliga racerbilsförare för Nissan.

 

“Vi har genom Nissan GT Academy bevisat att några av de snabbaste förarna i världen, aldrig haft en chans att tävla på bana, om det inte vore för det här spelet,” säger Nissan's globala motorsport director, Michael Carcamo. “De här spelarna har gått från soffan till cockpit och brutit den traditionella modellen när det gäller att bli en framgångsrik racingförare.”

 

“Konkurrensnivån är otroligt hög,” lägger Carcamo till. “Och nu ser vi att online racing bara är ett alternativ till verkligheten. Att erkännas som en officiell FIA Manufacturers Series Champion genom GT Sport, är en otrolig möjlighet och vi ser fram emot att ha några av de bästa spelarna i världen, som representerar Nissan.”

 

Nissan GT Sport Cup - Globalt


De snabbaste spelarna som valt Nissan som sitt märke i ett av de tre FIA Manufacturers Series globala regioner (Nord- och Sydamerika, Asien/Oceanien och Europa/Mellanöstern) kommer att vinna resan till Japan. De kommer också vid världsfinalen att få Nissan-teamets kläder samt coachning från en mentor på Nissan/GT Academy.

 

Nissan GT Sport Cup – Europa


Spelare i Europa som valt Nissan som sitt märke vid FIA Manufacturers Series, kommer dessutom automatiskt att få tävla i Nissan GT Sport Cup.

 

Tävlingen Nissan GT Sport Cup tar de 12 bästa Nissan-förarna i Europa under juni, juli och augusti, till finalrundan av Blancpain GT Series Endurance Cup i Barcelona i september.

 

Dessutom kommer Nissans Europa-toppspelare i FIA Manufacturers Series i juni, juli och augusti, att vinna ett platspris, som är ett besök på Nissan Training Camp på Silverstone Circuit. Där kommer de att få lära sig verkliga förarkunskaper från erfarna handledare.

 

De 36 spelarna och ytterligare 12, som kvalificerar sig på Circuit de Barcelona-Catalunya, kommer att tävla i det ultimata Nissan-drivna PlayStation GT Sport slaget.

 

Den nya virtuella tävlingen är en förlängning av Sony PlayStation’s stöttning av GT Sport Motul Team RJN – Nissan’s GT-R NISMO GT3 kund-racingteam, som tävlade i Blancpain Endurance championship 2018.

 

Lucas Ordonez och Ricardo Sanchez – som är bland de 22 deltagare som har utexaminerats från spelare till racingdeltagare genom GT Academy sedan programstarten – kommer att tävla på bana med GT Sport Motul Team RJN.

 

För mer information: www.nismo.com/nissangtsportcup

Utfärdad av Nissan