• Nissan meddelar på Hannover Motor Show 2016 att man kommer att lansera en ny 5-årsgaranti för e-NV200
  • 5 år/100 000 km garanti bevisar den höga kvaliteten på 100 % eldrivna transportbilen Nissan e-NV200 i 5- och 7-sitsiga versionerna
  • Garantin kommer att omfatta alla nya e-NV200 som säljs i Europa
  • Nissan erbjuder nu 5 års garanti för alla LCV i företagets modellutbud*
  • Informationen om den nya garantin kommer efter att Nissan belönats för utmärkt kompetens i pristävlingen German Commercial Vehicle Awards 2016.

 

1.11.2016 – Nissan kommer att erbjuda 5 år/100 000 km garanti för alla nya Nissan e-NV200 som säljs i Europa.

 

Den nya garantin, som meddelades på Hannover Motor Show 2016, erbjuds för alla nya e-NV200 som köps från och med 1 oktober. Det innebär att hela bilen och den 100 % elektriska drivlinan täcks av en garanti på 5 år/100 000 km.

 

 

Med denna garanti sätter Nissan ännu en gång upp nya normer för elbilskategorin (EV). Detta mycket konkurrenskraftiga erbjudande är en av de längsta garantierna som finns som standard för eldrivna transportbilar**. Det visar vilken tillit Nissan har inte bara för kvaliteten på varumärkets batterier och utsläppsfria teknologi, utan också för hållbarheten för företagets hela modellutbud av lätta kommersiella fordon (LCV).

 

 

5-årsgarantin täcker mekaniska och elektriska bilkomponenter, batterikapacitet, rostskydd (upp till 12 år) och även vägassistans. Ägare till Nissan e-NV200 kan också dra nytta av 3 års garanti på karossdelar och lack.

 

Meddelandet om den nya garantin kommer samtidigt som Nissan firar att 100 % eldrivna Nissan e-NV200 har tilldelats German Commercial Vehicle Award för 2016 i den speciella kategorin Electrically Driven Urban Delivery Vehicle. På bilmässan i Hannover mottog Nissan utmärkelsen, som anses vara en viktig indikator på kvalitet och utmärkt kompetens inom sektorn.

 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles på Nissan Europe, gav följande kommentar: "Att tillfredsställa våra kunders behov är en av de viktigaste faktorerna för oss på Nissan när vi utvecklar våra produkter. Nissan e-NV200 erbjuder den perfekta lösningen för människor som söker efter ett större transportfordon, men ändå vill utnyttja alla fördelarna med vår populära elbil Nissan LEAF.

 

Nissan e-NV200 är både överkomlig i pris och praktisk, utan att man kompromissat med kvaliteten. Och för att visa detta erbjuder vi nu 5 år/100 000 km garanti för denna bil. Vi vill att våra kunder ska känna sig lugna och trygga med vetskapen om att Nissan e-NV200 är en pålitlig och mångsidig transportbil. Med lanseringen av den här 5-årsgarantin visar vi tydligt att vi vet vad bilen går för. Vi hoppas att denna garanti kommer att bli ännu ett tungt argument för våra kunder att välja en utsläppsfri bil när de ska köpa en ny bil till företaget nästa gång."

 

Nissan e-NV200 är den perfekta elbilen både för familjen och företaget. Här har man förenat det bästa från Nissans transportbil NV200 med testad och beprövad utsläppsfri teknologi från världens mest sålda 100 % eldrivna bil, Nissan LEAF. Modellserien av Nissan e-NV200 erbjuder ett stort antal alternativ för att tillfredsställa alla behov, bland annat som skåpbil och som 5-sitsig eller 7-sitsig. Samtliga versioner har en räckvidd på upp till 170 km på en enda laddning***.

 

För företag är e-NV200 den perfekta transportbilen. Så flexibel så att
den kan anpassas för en mängd olika uppdrag, som lastfordon för snabba leveranser, som taxi eller som rullande verkstad för hantverkare. De låga driftskostnaderna - i genomsnitt så lite som runt 2 kr för en enda laddning - gör att den blir billigare i drift än en vanlig transportbil. Med ett lastutrymme som är störst i klassen och en drivlina med noll utsläpp får företagare hjälp att minska företagets koldioxidavtryck på ett hållbart sätt. Den 5- och 7-sitsiga versionen av Nissan e-NV200 finns antingen som kommersiell kombi eller som den fullt utrustade passagerarversionen Evalia.

 

Nissan e-NV200 ingår i Nissans prisbelönta LCV-serie, som också omfattar populära Navara - en pickup som började tillverkas för 80 år sedan - och transportbilarna NV200 och NV400 samt lastbilarna NT400 Cabstar och NT500. Försäljningen av Nissan e-NV200 i Europa ökade med ungefär 84 % mellan 2014 och 2015. Och försäljningen 2016 ser ut att fortsätta i denna starka tillväxttakt.

 

För mer information om Nissans produkter och tjänster samt företagets engagemang när det gäller hållbar, intelligent mobilitet besök gärna www.nissan.eu/experience-nissan.html

 

 

*5-årsgarantin (5 år/ 100 000 km) för e-NV200 skiljer sig från 5-årsgarantin som erbjuds för de övriga modellerna i Nissans LCV-serie, vilket är 5 år eller 160 000 km

** Nissan erbjuder den längsta garantin som standard, utan att kunden behöver lägga till alternativ om förlängd garanti

***En räckvidd på upp till 170 km per full laddning (baserat på New European Driving Cycle). Faktisk förbrukning och räckvidd kan variera beroende på körstil, vägförhållanden, klimatanläggning och andra faktorer utom vår kontroll.

Utfärdad av Nissan