Nissan introducerar teknik, design och klassledande utrymmen i C-segmentet - i och med lanseringen av nya Nissan Pulsar

  • Pulsar är en helt ny femdörrars halvkombi och ett utmärkt exempel på Nissans innovativa och dynamiska karaktär, i en ny och spännande förpackning
  • Lovordad teknik som Around View Monitor och unika säkerhets- och komfortsystem för segmentet
  • Kraftfulla och bränslesnåla motorer - alla turboladdade
  • Djärvt exempel på Nissans hyllade och karaktäristiska design
  • Utvecklad och konstruerad för Europa, tillverkad i Nissans Barcelona-fabrik
  • Säljstart hösten 2014

Nissans fokus på innovation och teknik har förvandlat marknaden för familjebilar under de senaste sju åren. Med hjälp av samma designfilosofi och nytänkande som skapade Qashqai, X-Trail och Note utökar Nissan åter sin produktportfölj med en helt ny och spännande halvkombiutmanare i familjebilsklassen - Pulsar.

 

Pulsar skapar en ny dimension i C-segmentet genom att kombinera typiska Nissan-egenskaper som djärv design, tekniska innovationer och goda utrymmen i en ny elegant förpackning.

 

Introduktionen av Pulsar är ett bevis på Nissans ambition att erbjuda intelligent design och tekniska innovationer för en bredare marknad.

 

Avancerad teknik

 

Nya Pulsar är fylld med lättanvänd och funktionell teknik som ökar förarens säkerhet och komfort - som vanligt när det handlar om Nissan. Den är ytterligare ett exempel på Nissans tradition att vara först i fordonsklassen med ny teknik, och innehåller många funktioner som normalt är reserverade för premium- och lyxbilar.

 

Nya Pulsar är också helt uppbyggd kring Nissans avancerade Safety Shield-teknik - en kombination av system och tekniska lösningar som skapar ett heltäckande "säkerhetsnät" runt föraren. 

 

Detta avancerade nätverk av användarvänlig och samtidigt avancerad teknik hjälper föraren att på ett tryggt sätt utnyttja den fulla potentialen hos nya Pulsar. Autobroms, rörelsedetektor, filbytesvarnare och dödvinkelvarnare är exempel på system som erbjuds i nya Pulsar.

Nissans ambition att introducera avancerad teknik i nya fordonssegment innebär att Pulsar är den enda bilen i sin klass som är utrustad med rörelsedetektor, filbytesvarnare och dödvinkelvarnare som standard i minst en modellversion.

 

Pulsar är även utrustad med andra generationens NissanConnect system som innehåller en rad olika funktioner, som smartphone-integrering och Google® Send-to-Car, och ger tillgång till en mängd användbara och informativa appar.

 

LED-strålkastare är ytterligare en avancerad lösning som ingår i Pulsars standardutrustning. LED-strålkastare, som först introducerades på Nissan Qashqai och X-Trail, producerar en skarp, vit ljuskägla och är bara hälften så effektkrävande som konventionella glödlampor.

 

Effektiva och kraftfulla drivlinor 

 

Alla Pulsar-modeller är utrustade med turboladdade motorer, som erbjuder en perfekt avvägning mellan prestanda och ekonomi - ett resultat av Nissans fokusering på innovation och sänkta ägarkostnader. Trots sin begränsade storlek producerar DIG-T-bensinmotorn på 1,2 liter hela 115 hk, medan 1,5-liters dCi-motorn levererar 110 hk och 260 Nm i vridmoment. En ännu kraftfullare 1,6-liters bensinmotor på 190 hk kommer att lanseras under i början av 2015.

 

Nissans framgångsrika satsning på mindre motorer återspeglas i nya Pulsars motorutbud, som kännetecknas av höga prestanda och låga utsläpp, där CO2-utsläppen understiger 95 g/km*. Pulsar finns även med Nissans avancerade automatiska Xtronic-transmission. Växellådans extremt mjuka kraftöverföring vid låga motorvarvtal kombinerat med snabba nedväxlingar vid högre belastning innebär att den förenar det bästa av två världar.

 

Ledande innerutrymmen 

 

Tack vare klassens längsta hjulbas (2700 mm) och smart planering erbjuder Pulsar avsevärt mer utrymme för ben och axlar än sina närmaste konkurrenter. Knäutrymmet bak på 692 mm innebär att Pulsar är rymligare än många bilar i D-segmentet.

Trots detta lyckas den behålla sina kompakta yttermått (längd 4385 mm), vilket gör den lätt att parkera i trång stadstrafik.

 

Elegant, atletisk design 

 

Nissan Pulsar - med sin karakteristiska Nissan-grill och djärva formgivning - är specialutvecklad för Europa och kommer att tillverkas vid Nissans produktionsanläggning i Barcelona.

 

Pulsar är baserad på samma attraktiva designfilosofi som Qashqai och X-Trail, vilket återspeglas i de starka linjerna, utsökta detaljerna och de eleganta, atletiska formerna. I likhet med sina Crossover-syskon karakteriseras Pulsar av kraftfulla hjul, avsmalnande midja och en strömlinjeformad profil.

 

Det trygga, exklusiva intrycket fortsätter på insidan, där högkvalitativa material och distinkt design perfekt harmonierar med Pulsars höga utrustningsnivå.  

 

* ännu ej fastställt

 

###

 

Om NISSAN EUROPE 

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95% av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på: www.facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan