Nissan blev ledande asiatiska bilmärke i Europa 2015 efter rekordförsäljning

 

1.2.2016 

  • Bästa försäljningen någonsin i Europa - 50 % ökning på sex år
  • Bästa försäljningen någonsin av elbilar med 15 600 sålda LEAF i Europa och 4 251 sålda exemplar av nya e-NV200
  • Försäljningen av crossovers passerade 424 000 exemplar
  • Rekordhög marknadsandel i Frankrike, Spanien, Italien och Tyskland

Nissan har meddelat att företaget noterade den högsta försäljningsvolymen någonsin i Europa med
715 623 sålda bilar 2015, varav försäljningen i december hamnade på 61 823 exemplar. 

 

Nissan nådde en marknadsandel i Europa på 4.0 % 2015 och behöll därmed marknadsandelen från rekordåret 2014.  Denna fortsatt höga marknadsandel innebär en ökning på nästan 50 % från år 2009 då marknadsandelen låg på 2,7 %. Med varumärket Datsun inräknat blir marknadsandelen 4,2 %.

 
Nissans försäljning i Europa stöttades av den starka försäljningen av de mycket populära crossover-modellerna Qashqai, Juke och X-Trail, som samtliga ökade volymerna jämfört med 2014. Nissan Pulsar, som tillverkas på Nissans fabrik i Barcelona, går också stadigt framåt med en försäljningsökning på
50 % från 2014.

 
Nissan har fortfarande en ledande position inom utveckling av viktiga, nya teknologier - och ännu mer är på gång 2016, både när det gäller elbilar och självkörande bilar, framtidens transportlösningar. Qashqai, Nissans pionjärmodell inom crossover, fortsätter att gå från klarhet till klarhet med mer än 248 000 nya kunder 201,5 som valde bilen för dess stil, effektivitet och avancerade teknologier


Nissan LEAF fortsätter att vara ledande inom elbilssegmentet i världen och sålde mer än 15 000 bilar i Europa 2015, ungefär samma nivå som året innan. Nya 30 kWh LEAF är på väg ut i bilhallarna över hela Europa och kommer att ge kunderna 26 % längre räckvidd och visar att Nissan är det ledande varumärket inom nollutsläppssegmentet.


För sjätte året i följd producerade Nissans fabrik i Sunderland mer än 400 000 bilar på ett år, vilket innebär att den befäster sin position som den mest produktiva bilfabriken i England.

 

"Nissan har ett mycket starkt varumärke och ett komplett modellprogram. Mer enhetligt och mer spännande än någonsin tidigare i vår historia. Vi har flyttat alla gränser framåt med satsningen på vårt nya kundlöfte, där vi utnyttjar den senaste teknologin och visar vårt åtagande att fortsätta ge ännu mer till våra kunder - mer valmöjligheter, mer valuta för pengarna och mer innovativa och spännande produkter. Under 2015 lanserade vi nya NP300 Navara. Vi ökade räckvidden på vår 100 % eldrivna LEAF med den nya 30kWh-versionen och vårt crossover-program är starkare än någonsin med Qashqai, Juke och X-Trail, som slår nya försäljningsrekord inom hela regionen,” säger Guillaume Cartier, Nissans Senior Vice President Sales and Marketing Europe

 

Investeringar för att stärka den lokala produktionen på Nissans viktigaste marknader har gett utdelning med en försäljningstillväxt på årsbasis på 41 % i Spanien, 19 % i Italien, 12 % i England och 12 % i Tyskland. Nissan har tagit marknadsandelar i mer än 75 % av de europeiska marknader där bilmärket är representerat och på vissa marknader, som t.ex. Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland, har Nissans marknadsandelar nått rekordnivåer. 

 

”Nissan Nordic Europe, kan för 2015, notera den bästa marknadsandelen någonsin på 4,5 % samt
46 000 sålda fordon. Vi lyckades att öka vår marknadsandel i Sverige, Estland och Litauen samt att vår elbilsförsäljning i Norden har utvecklats mycket positivt. Vi lanserade, i slutet av 2015, nya 30 kWh Leaf och intresset för bilen är mycket stort”, säger Jordi Vila, Managing Director, Nissan Nordic Europe.

 

”Nissans ökande marknadsandel är ett tydligt bevis på att det vi gör är en framgångsfaktor. Den positiva utvecklingen för elbilar i Sverige är bland annat ett resultat av ett attraktivt privatleasingprogram samt hårt och dedikerat arbete bland medarbetare och våra återförsäljare”, säger Stefan Andström, Landschef för Nissan Nordic Europe i Sverige. 

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

  

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se, http://www.nissan.se/

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

 

Utfärdad av Nissan