NISSAN BEKRÄFTAR: NY VASS GT-R NISMO SLÄPPS INOM KORT   

  • Nästa bil från Nismo kommer att bli en prestandavässad version av Nissans legendariska sportbilsikon - GT-R Nismo tillsammans med Juke Nismo och 370Z Nismo
  • Lång erfarenhet från racingversionen av GT-R har inspirerat Nismo att skapa den ultimata gatversionen av modellen

Nismo, Nissans speciella avdelning för motorsport och prestandabilar för vanligt gatbruk, arbetar med en ny, effektvässad version av redan kultförklarade Nissan GT-R. GT-R Nismo blir den tredje i raden bilar från Nissans prestandamärke och ligger helt i linje med företagets strategi att bredda sitt utbud med spännande, innovativa, prestandaversioner av de ordinarie modellerna.

 

"Det vore helt otänkbart för oss att ta fram en serie Nismo-bilar utan att ha med GT-R", förklarar Carlos Ghosn, CEO på Nissan. "Standardversionen av denna modell är en riktig superbil, och de resultat GT-R visat på bana är ett tydligt bevis på Nismo-teamets entusiasm och talang. GT-R Nismo kommer att bli något alldeles speciellt, och jag kan knappt bärga mig innan jag får ta den på en provtur."

 

Redan en legendarisk bil för miljontals av alla de som spelar Sonys körsimuleringsspel Gran Turismo®, liksom för motorsportfans genom Skylines framgångar på bana sedan 1969, är det inte att undra på att GT-R, som ju också prisats av ledande motortidningar, har nått kultstatus.

  

Årsmodell 2013 av standardversionen av Nissan GT-R har genomgått uppgraderingar både av designen och rent tekniskt, allt baserat på feedback efter fjolårets deltagande i 24-timmarsloppet på Le Mans och efter framgångarna i Super GT- och Global GT-serierna. Detta har resulterat i en dramatisk höjning av prestandan, förbättrad stabilitet i höga hastigheter och enormt mycket bättre åkkomfort.

 

Den GT-R Nismo som nu står på lut kommer att bli den vassaste i Nissans Nismo-serie av prestandavagnar och kommer att finnas till försäljning jämte standardversionen hos Nissans speciella GT-R-återförsäljare nästa år.

 

Tekniska specifikationer och uppgifter om prestandan släpps närmare lanseringsdatum.

 

Nismo-andan

Alla bilar från Nismo är tydligt fokuserade på kvalitet, funktionalitet och på effektivitet i vardagen kombinerat med Nismos speciella styling, sportiga köregenskaper och dynamiska prestanda.

Nissans nya serie av prestanda-bilar från Nismo kommer att tillverkas vid samma monteringsband som motsvarande standarversioner, vilket i kombination med de erfarenheter och den expertis som inhämtats under årtionden av racing och trimning säkerställer att Nismo-prestandan integreras på ett perfekt sätt.

Alla modifieringar som Nismo gör är funktionella och inriktade på att förbättra prestandan och pondusen.

Nismo-andan baserar sig på de stolta motorsporttraditionerna och på den radikala tekniska filosofi som ligger bakom. Denna anda avspeglar sig i alla nya Nismo-modeller i form av effektiv prestanda, avancerad och samtidigt ekonomiskt överkomlig teknik, liksom i en djärv och tuff design - allt i linje med Nissans utfästelse att alltid leverera innovationer som fascinerar.

Utfärdad av Nissan