• Nissan avtäcker sitt utsläppsfria crossover-koncept IMx
  • Nissan deltar i Formel E för elbilar med början från säsongen 2018-2019
  • Nissan avslöjar nya konceptbilen LEAF NISMO

 

25.10.2017 — Nissan Motor Co., Ltd. stärkte idag sin ledande ställning inom den eldrivna revolutionen genom presentationen av sina två nya konceptbilar – inklusive företagets första eldrivna crossover. Samtidigt meddelades att man ämnar delta i Formel E.

                                     

Företaget som är världsledande inom elbilar och pionjär för världens bästsäljande elbil, Nissan LEAF, använde den internationella plattformen Tokyo Motor Show till att visa upp sin vision av en eldriven framtid.

                                 

Efter den globala presentationen av nya Nissan LEAF och lanseringen av företagets nya ‘elektriska ecosystem’ på eventet Nissan Futures 3.0 i september, presenterade den japanska biltillverkaren två helt eldrivna konceptbilar på bilmässan i Tokyo. Detta signalerar företagets intention att behålla sin ledande ställning inom elbilssegmentet och att infria varumärkets löften om ”Innovation that excites”.

                                     

Konceptbilarna är nya IMx helt elektriska crossover och nya Nissan LEAF NISMO, två bilar som ger kunderna en glimt av företagets senaste och framtida innovationer och som båda följer visionen Nissan Intelligent Mobility.

                                       

För att understryka engagemanget att göra eldriven mobilitet riktigt spännande, bekräftade Nissan också att man kommer att delta i nästa säsongs Formel E-tävling, 2018-2019.

 

Nissan IMx utsläppsfria crossover-koncept levererar enastående körglädje med sömlös social integration.

 

Snygga Nissan IMx, en helt eldriven fyrsitsig crossover-konceptbil, erbjuder helautomatisk drift och en körsträcka på över 600 kilometer (Japan JC08).

 

Denna konceptbil använder Nissans splitternya och specialframtagna plattform för elbilar i kombination med dubbla motorer, som tillsammans levererar 320 kWh kapacitet och otroliga 700 Nm vridmoment.

 

Plattformen möjliggör ett helt platt golv, som innebär mycket generösa utrymmen i kupén och ännu bättre kördynamik. Tack vare den låga tyngdpunkten blir manövreringen av chassit mer direkt, något som kommer att ge crossoversegmentet en ny dimension.

 

Innovationen fortsätter tack vare högkapacitetsbatteriet som kan tjäna som en virtuell kraftstation, där elektriciteten fördelas i bilen med elnätetskapacitet med både trådlös och vanlig laddning.  Den har utvecklats för att stärka kopplingen mellan bilen och föraren, så att bilen blir en nära och tillförlitlig partner, som erbjuder föraren en säkrare, bekvämare och trivsammare körning.

 

 “Konceptbilen IMx är en crossover med noll utsläpp som ger en verklig upplevelse av framtiden med Nissan Intelligent Mobility,” sade Daniele Schillaci, Executive Vice President för Global Marketing and Sales, affärsområde utsläppsfria bilar och batterier. “Med Nissan Intelligent Mobility har Nissan som målsättning att förändra hur bilar och människor kommunicerar samt hur bilar interagerar med samhället inom en nära framtid och även på ännu längre sikt."

 

Nissan blir det första japanska bilmärket som tävlar i FIA Formel E för helt elektriska bilar 2018/19

 

Beslutet att delta i den växande Formel E-serien ger Nissan en global plattform med hög synlighet från vilken man kan sprida budskapet om Nissan Intelligent Mobility

 

“Som det ultimata uttrycket för spänningen i att uppleva direkt acceleration och smidig manövrering, vilket är hjärtat i Nissans bilar med noll utsläpp, kommer Nissan att ge racingmästerskapet Formula E extra laddad spänning,” säger Daniele Schillaci, executive vice president of Global Marketing and Sales, affärsområde utsläppsfria bilar och batterier, samt ordförande i Nissans ledningskommitté för Japan, Asien och Oceania.

 

Alejandro Agag, grundare och VD för Formula E, är mycket glad över att kunna hälsa Nissan välkommen till tävlingen och säger: "Att ha ett namn som Nissan med bland deltagarna är en stor dag för mästerskapet. Det är inte bara fantastiskt att kunna hälsa en ny biltillverkare välkommen till Formula E-familjen. Det är också fantastiskt att det första japanska bilmärket ställer upp. Det visar verkligen hur världsomspännande den elektriska revolutionen är. Japan är ett land som ligger i täten när det gäller nya teknologier och med en av de största anhängarskarorna inom Formula E. Övergången till hållbar mobilitet är på gång och kan inte stoppas. Det ska bli spännande att se Nissans logga på de nydesignade bilarna inför femte säsongen."

 

Nissan går med i serien från slutet av 2018, då denna tävling för helt elektriska bilar inför nya bestämmelser för chassi och batterier.

 

Konceptbilen LEAF NISMO: Nissans flaggskepp bland elbilar möter spänningen och körupplevelsen med NISMO

 

Konceptbilen LEAF NISMO uttrycker fördelarna med Nissan Intelligent Power, där ren och effektiv teknik blandas med den spännande kördynamik som kännetecknar NISMO

 

NISMO konceptversion av nya LEAF, har en sportig exteriör. Utnyttjandet av racingteknologin från NISMO på bilens kaross har lett till ännu bättre aerodynamiska resultat och mindre lyft, utan att kompromissa med LEAFs överlägsna luftmotståndskoefficient. Den svarta interiören har försetts med dekorinslag i rött, som är typiskt för NISMO, och som ger en känsla av spännande, hög prestanda.

Utfärdad av Nissan