26.10.2016 – Nissan har i samarbete med det brittiska designföretaget Studio Hardie, förvandlat utsläppsfria e-NV200 till världens första eldrivna mobila kontor: e-NV200 WORKSPACe.

 

Denna professionella arbetsplats på hjul bjuder bl.a. på ett utfällbart skrivbord, en dator med pekskärm, trådlöst internet, smartphone-styrd LED-belysning, trådlös laddning av telefonen, ett ljudsystem med Bluetooth®, en minikyl liksom en kaffemaskin av barrista-kvalitet.

 

Konceptbilen e-NV200 WORKSPACe visar inte bara på de stora möjligheter man själv har att omvandla denna eldrivna modell efter de egna behoven, utan tecknar också en bild av hur en arbetsplats kan komma att se ut i framtiden – allt i takt med att trenden med mer flexibelt arbete och att fler delar på samma skrivbord, växer sig allt starkare. Dessutom är denna unika bil också ett utmärkt exempel på Nissans Intelligent Mobility-vision och företagets syn på hur förhållandet mellan människan och bilen håller på att förändras.

 

Under 2015, ökade antalet kollaborativa arbetsytor och hot desking-arbetsplatser (där flera delar på samma arbetsplats på jobbet) med 36% i takt med att småföretag och yrkesverksamma såg sig om efter ökad mobilitet och ett mer kostnadseffektivt alternativ till ett kontor i city.

 

Genom att en elbil kostar så lite att köra som 29 öre per kilometer, erbjuder e-NV200 WORKSPACe en kostnadseffektiv skrivbordsplatslösning varifrån användaren kan arbeta gratis i vissa stadskärnor där det finns gratis laddningsstationer, eller helt enkelt fly staden och söka sig till naturen eller kusten och den friska luften.

 

Gareth Dunsmore, Director of Electric Vehicles på Nissan Europe säger i en kommentar: ”e-NV200 WORKSPACe är ännu ett fantastiskt exempel på vår vision för framtiden – och ett som går att förverkliga redan i dag. Studio Hardie-teamet har använt sin fantasi och kreativitet för att förvandla detta skåp till en innovativ och spännande arbetsplats.”

 

”Genom att fastighetspriserna i storstädernas centrum ligger så högt som de gör och genom att den moderna människan behöver vara ännu mer mobil, måste företagen tänka smart och fundera på hur morgondagens arbetsplats kommer att se ut,” fortsätter Dunsmore. ”Kopplat med trenden att flera medarbetare delar på samma arbetsplats på jobbet, är steget inte så långt för att se en framtid där våra bilar blir till uppkopplade, energieffektiva arbetsplatser – och att vårt e-NV200 WORKSPACe-projekt blir till något mycket mer än bara ett kul koncept.”

 

Det tar endast 30 minuter att ladda ett tomt batteri i e-NV200 WORKSPACe till 80% av sin kapacitet. För de tillfällen när man vill lämna kontoret stående då det laddas, finns det en hållare ombord för en hopfällbar Brompton-cykel, vilket gör det möjligt att ta en liten tur runt stan eller cykla sista biten på resan när man känner för det. ‘

 

William Hardie, den lovordade brittiske designer som grundat Studio Hardie, säger så här: ”Vår specialitet är att skapa fantastiska platser på oväntade ställen, men vi har aldrig någonsin arbetat med elbilar tidigare.

 

Med tanke på bilens miljöfokus, ville vi maximera ytan med smarta och väl genomtänkta lösningar som t.ex. ekologiskt hållbara material och energieffektiv teknik. Vi menar att framtidens teknik kommer att präglas av en återgång till högklassig yrkesskicklighet. Därför har vi också försökt finslipa miljön så att de professionella användarna verkligen ska komma att trivas att arbeta i den. Här har man all komfort och alla uppkopplingsmöjligheter, som på ett modernt kontor och vi har t.o.m. lagt till ett par överraskningar!”

 

Nissan e-NV200 ingår i Nissans populära utbud av utsläppsfria bilar och kombinerar det bästa av två flerfaldigt prisbelönta bilar – Nissan LEAF och Nissan NV200. Den erbjuder en utsläppsfri och kostnadseffektiv transportbilslösning, med en driftskostnad på ca 3 kr/mil och en räckvidd på upp till 170 km per laddning. Det här gör den till den perfekta transportlösningen för både stora och små företag – den minskar inte bara företagets koldioxidavtryck, utan är också en verkligt praktisk, pålitlig och kostnadseffektiv bil.

 

Som föregångare inom tekniska lösningar för utsläppsfria bilar, är Nissan starkt engagerat för att erbjuda intelligenta mobilitetslösningar för alla. Till dags dato har företaget sålt fler än 250.000 elbilar globalt.

 

För mer information om Nissans produkter, tjänster och företagets engagemang för hållbar fri rörlighet, välkommen att besöka oss på www.nissan.eu/experience-nissan.html

Utfärdad av Nissan