• Försäljningen startar i Sverige
  • EV-körkänsla med e-POWER
  • e-4ORCE 4-hjulsdrift med dubbla elmotorer
  • Uppgraderad ProPILOT förarassistans och säkerhetsfunktioner
  • Finns som både fem- och sjusitsig
  • Pris från 359.400 kr

Stockholm – Närmre sju miljoner exemplar av Nissan X-Trail har sålts globalt, vilket gör modellen till en av världens mest populära bilar för familjeäventyr. Nu startar försäljningen i Sverige av den fjärde generationen Nissan X-Trail - uppgraderad och utvecklad på många plan.

e-POWER drivlina
e-POWER är ett unikt system utvecklat av Nissan och innebär att en elmotor driver bilen till 100 %, vilket ger samma känsla som att köra en helt eldriven bil. Det unika med e-POWER är att kraften till hjulen endast kommer från en elmotor, vilket resulterar i omedelbar respons från gaspedalen.

Bensinmotorn används enbart för att generera elektricitet till batteriet och elmotorn och hjulen drivs uteslutande av elmotorn. Detta innebär att bensinmotorn får enklare arbetsbetingelser och kan optimeras fullt ut, vilket leder till betydande bränsleeffektivitet framförallt vid körning i stadsmiljöer.

e-4ORCE
Ett nytt 4-hjulsdriftssystem designat för att fungera med Nissans elektrifierade drivlinor introduceras på nya X-Trail. e-4ORCE levererar dragkraft och säker acceleration under alla förhållanden. Det kraftfulla systemet med dubbla elmotorer har en total effekt på 157kW (213hk) tack vare en extra elmotor bak på 94kW som möjliggör intensiv acceleration (0-100 km/h på 7 sekunder).

Mild hybrid
Förutom e-POWER kommer X-Trail även att erbjudas med en turboladdad 1,5-liters bensinmotor som genererar 120kW (163hk) Mildhybriden kommer att erbjudas med 2-hjulsdrift i kombination med en Xtronic automatlåda.

 

# # #

För mer detaljerad information om nya Nissan X-trail:
sweden.nissannews.com/sv-SE/releases/helt-nya-nissan-x-trail

Om Nissan Nordic Europe Oy
Nissan Nordic Europe Oy är Nissans import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.nissan.se

För ytterligare information kontakta:
Lotta Thulin, PR & Communications Manager
Mobile: +46 (0)70 5806 806
E-mail: cthulin@nissan-europe.com

Om Nissan AMIEO (Afrika, Mellanöstern, Indien, Europa och Oceanien)

Nissan siktar mot att bli ett hållbart företag som driver mot en renare, säkrare och mer inkluderande värld. Hållbarhet är kärnan i Nissans långsiktiga vision, Ambition 2030. För att möta kritiska miljö-, samhälls och kundbehov, syftar denna strategi till att leverera elektrifierade modeller och teknisk innovation på nyckelmarknader globalt.

Detta stärker Ambition 2030 som stödjer Nissans mål, att vara koldioxidneutralt över hela livscykeln för dess produkter och verksamhet till 2050. Nissan AMIEO-regionen, med EV36Zero i centrum, är redo att påskynda övergången till en elektrifierad framtid.

För mer information om Nissans produkter, tjänster och engagemang för hållbar mobilitet, besök  nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videor på YouTube.

Utfärdad av Nissan