LÅT OSS PRESENTERA: NISSAN GT-R NISMO  

-- Nissan GT-R Nismo i sällskap med 2014 Nissan GT-R --

  • Världspremiär för den tävlingsinspirerade versionen av Nissans legendariska GT-R
  • 600 hk (441 kW) för blixtrande prestanda
  • Avancerad aerodynamik som genererar 100 kg mer downforce vid 300 km/h (186 mph)  för exceptionell väghållning

Rekord slås och drömmar besannas med ankomsten av Nissan GT-R Nismo. Denna tävlingsinriktade modell levererar "fabriksinställd" superbilsdynamik med revolutionerande aerodynamik och ultraprecist handhavande. Nissan GT-R har redan etablerat sig som en av de bästa superbilarna i bilvärlden, och nu har Nissan samlat årtionden av tävlingserfarenhet med Nismo, varumärkets motorsportspecialister, för att utveckla den perfekta Nissan GT-R.

 

Nissan GT-R Nismo har exklusiv styling som tar fasta på den klassiska tävlingsfilosofin om form efter funktion. Fullspäckad av motorsportinspirerade teknologier som stärker bilens prestanda genom optimerad aerodynamik, fjädring och drivlina framträder en välbalanserad maskin som är lika hemma på vägen som på tävlingsbanan.

 

Nissan GT-R Nismo kan beställas i Japan från slutet av februari 2014 och i Europa senare under 2014.

 

Nissans vd Carlos Ghosn menar att detta är den snabbaste Nissan GT-R någonsin. "Med en varvtid på 7:08 anser vi oss ha fog för påståendet att Nissan GT-R Nismo* innehar banrekordet för Nürburgring Nordschleife, den definitiva måttstocken för högprestandabilar som tillverkas i större volymer".

 

Översikt av Nissan GT-R Nismo - flaggskeppet i Nismo-serien

 

Mekaniska detaljer

 

Nissan GT-R Nismo använder innovation, kompromisslös teknik och motorsportinspirerade teknologier för att uppnå ännu högre effekt och fart samt överlägsna köregenskaper. 

 

Motor 

  • Under huven sitter 3,8-liters V6 VR38DETT-motorn på all den expertis som Nismo skaffat från event som det världskända 24-timmarsloppet på Nürburgring. Motoreffekten är nu uppe i hela 600 hk (441 kW) samt 481 lb ft (652 Nm) vridmoment.
  • Nya, stora turbokompressorer med högt flöde som används för GT3-tävlingar ger förbättrad urluftning och optimerad tändningstid per cylinder, och en uppgraderad bränslepump ger effektivare förbränning.

Chassi  

  • Fjädringens konstruktion är inspirerad av den som Nismo GT-R använder i tävlingssammanhang, anpassad för enastående smidighet, väghållning och utsökta köregenskaper med kompromisslös finess.
  • Fjädrarna och fjädringens skräddarsydda Bilstein DampTronic-dämpare fram och bak är specialanpassade för att leverera exceptionellt grepp och progressiv respons i förhållande till väggreppet. Nismo har tre fjädringslägen: Comfort, Normal och R, för tävlingskörning.
  • Exklusiva Nismo-däck - utvecklade av Dunlop - uppvisar enastående väggrepp och väghållning. Fram: 255/40 ZRF20, bak 285/35 ZRF20.
  • Specialutvecklade länkar på framfjädringens dubbla tvärlänkar ökar castervinkeln för optimerad hjulposition vid extrem G-kurvtagning samt förbättrad raktframkörning och kurvtagningsstabilitet. Den har också stora högstyva bultar för ökad styvhet i området där hjulet möter navet.
  • För minskad krängning under kurvtagning och riktningsändringar har Nissan GT-R Nismo en 17,3 mm ihålig krängningshämmare bak som ökar krängningsstyvheten och ger lägre vikt.

Karossens konstruktion 

  • Ökad styvhet i karossen uppnås genom att karossen förutom punktsvetsning också limmas, vilket ger exakt fjädringsrespons under extrem belastning. Det är detta som vi kallar Nismos "fabriksinställda" förbättring.

Exteriör design - Exklusiv styling med förbättrad aerodynamik

  • Med hjälp av den senaste datorsimuleringen av bilens flödesdynamik som analyserar luftflödet har Nismo utvecklat ett aerodynamikpaket som ger bättre väghållning, minimerar luftmotståndets negativa inverkan och ger bilen ett bitskt och muskulöst utseende.
  • Främre stötfångaren, nedre motorkåpans strake samt bakspoilerns kolfiberutförande ökar bilens downforce, sänker tyngdpunkten och genererar ytterligare 100 kg (vid 300 km/h) jämfört med den nyligen uppdaterade 2014 GT-R-modellen. Bilens aerodynamiska egenskaper fininställs så att downforce fördelas jämnt fram och bak vid alla hastigheter för progressiva köregenskaper. Den bredare främre stötfångaren och förlängda men avsmalnande bakre stötfångaren håller ned motståndet till Cd 0,26, samma siffra som för 2014 Nissan GT-R.
  • Nissan GT-R Nismo kan fås i fem karossfärger: Brilliant White Pearl, Meteor Flake Pearl Black, Ultimate Metallic Silver och Vibrant Red. Unikt för GT-R Nismo-modellen är dessutom Dark Matte Grey som accentuerar bilens överväldigande yttre muskelpaket.
  • GT-R Nismos svarta 6-ekrade hjul är inspirerade av Nissans legendariska GT500 tävlingsbil.

Inredning

  • Förarplatsen i Nissan GT-R Nismo ingjuter självförtroende hos föraren med sina utsökt formgivna detaljer och optimerade körposition.
  • Ergonomiskt skulpterade kolfiberstärkta lutningsbara RECARO-säten (Europa/Japan) håller föraren och framsätespassageraren bekvämt och säkert på plats.
  • Nismo-tävlingsförare har påverkat rattens konstruktion som är klädd i Alcantara®, med tre ekrar, rött mittmärke och röda sömmar för den bästa kombinationen av grepp, respons och komfort.
  • Kombiinstrumentet har kolfiberfinish och varvräknaren har en röd design. Instrumentkåpan är också klädd i Alcantara®.
  • Invändiga inredningsdetaljer inkluderar diskreta röda sömmar på sätena, mittkonsolen, dörrklädseln och ratten.

Om Nismo

  • Nismo, en kortform för "Nissan Motorsports", är Nissans prestandamärke och en av företagets leverantörer av innovation och spänning.
  • Nismo erbjuder produkter med innovativ teknik och hög prestanda till ett brett spektrum av kunder för konventionell användning. Med Nismo-bilar får man en spännande körupplevelse med motorsportsinspirerad aerodynamik och styling, förbättrade köregenskaper och oöverträffad smidighet.
  •             I motorsportsvärlden tävlar Nismo på de högsta nivåerna av GT- och sportbilstävlingar, som japanska Super GT-serien och World Endurance Championships (WEC), samt tillhandahåller motorer till lag som tävlar i 24-timmarsloppet på Le Mans och den europeiska Le Mans-serien (ELMS). Under 2012 vann Nissan GT-R Super GT-mästerskapet för andra året i rad.

*: Tävlingsutrustad Nissan GT-R Nismo

 

* Autech Japan ansvarar för planeringen och produktionen av Nissan GT-R Nismo, som kräver att man registrerar sin bil på plats. 

 

###

 

Om Nissan Europe

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till de som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 16 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 695 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar och transportfordon. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 165 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på: www.facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan