Konceptbilen Pulsar NISMO introducerar Nissans motorsportgener i C-segmented

 

2.10.2014

  • Världspremiär för Nissan Pulsar NISMO Concept på årets bilsalong i Paris
  • NISMO demonstrerar hur en vass sportbil i den nya Pulsar-serien kan komma att se ut
  • Tuff styling och aerodynamiskt optimerad kaross
  • Racinginspirerade detaljer både ut- och invändigt
  • Finavstämd fjädring och styrning för ännu mer precisa och smidiga vägegenskaper

Passion, spänning, racinginfluerad teknik - tre grundläggande värden som karakteriserar alla produkter från NISMO, både de för racerbanorna och de hos återförsäljarna. Pulsar NISMO Concept, som nu presenteras på bilsalongen i Paris, är ytterligare ett led i Nissans kontinuerliga strävan att erbjuda den genuina NISMO-filosofin till en så bred publik som möjligt. Den spännande designstudie som visas i Paris, ger en antydan om hur ett framtida sportigt flaggskepp i Pulsar-serien kan komma att se ut.

 

Med samma sportgener som vi finner i NISMO:s hela produktutbud, ger Pulsar NISMO Concept Pulsar-modellen en ny, spännande prestandadimension. Även om det än så länge bara handlar om en designstudie, arbetar Nissan målmedvetet med att utveckla sitt NISMO-utbud och leverera nya djärva prestandamodeller till en ny generation förare.

 

Genom att kaross, klädsel och dekor genomsyras av just denna anda, känner man genast igen Pulsar NISMO Concept som en Nissan och en NISMO. Konceptbilen är lackad i Satin Grey, den spännande stötfångaren fram innehåller på traditionellt NISMO-vis en skiktad dubbelvinge med röda detaljer liksom stora, optimerade luftintag och markerade kylkanaler för bromsarna.

 

Bredare sidokjolar, sänkt chassi och 5-armade 19"-lättmetallfälgar med däck av dimensionen 235/35 R19 framhäver Pulsars muskulösa former medan den diffusorliknande stötfångaren bak och de dubbla avgasrören i mitten förstärker konceptbilens racinglook lite extra. Andra iögonfallande detaljer är den unika bakspoilern av kolfiber, sidokjolarna och de utställda hjulhusen. I motsats till ett vanligt backljus med klarglas, är det på Pulsar NISMO Concept mörktonat.

 

Andra designdetaljer är de svartlackerade kromlisterna runt sidorutorna och NISMO-märken i rött på sidobackspeglarna - allt för att ytterligare förstärka den sportiga karaktären för Nissans konceptbil i C-halvkombisegmentet. 

 

Det racinginspirerade temat går igen även invändigt i Pulsar NISMO Concept, med djupt skålade sportstolar klädda i Alcantara, aluminiumpedaler och en sportig 3-ekrad ratt.

 

Precis som alla modeller från NISMO, är Pulsar NISMO Concept inte bara en bil som ser snygg ut på gatan. Konstruktörerna på NISMO vet att fantastisk prestanda är ett resultat av lateralt tänkande, intelligenta konstruktioner och en vilja att pröva nya idéer - en kombination som visat sig vara ett vinnande koncept på motorbanor runt om i världen i över 30 år.

 

Under skalet på Pulsar NISMO Concept hittar vi en reviderad hjulupphängning som finslipats för racerbanan. Förutom att chassit är sänkt, har fjädrar och dämpare på Pulsar NISMO Concept finavstämts för att ge föraren den smidiga och sportiga respons som är så karakteristisk för alla modeller från NISMO.  Dessutom har styrningen på Pulsar NISMO Concept modifierats och finjusterats för att ge en mer direkt respons. Bakom detta ligger erfarenheter från den vanliga gatmodellen - allt för att maxa körupplevelsen.

 

Fler detaljer presenteras vid ett senare tillfälle.

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95 % av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på:

facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

Utfärdad av Nissan