• Världspremiär av nya Nissan JUKE i 5 städer i Europa, en marknad på vilken nästan 1 miljon JUKE har sålts sedan modellen skapade segmentet compact crossovers för 9 år sedan.

  • Elegant Crossover-Coupé med mjuka linjer och atletisk utstrålning kombinerat med större invändiga mått och en modern interiör som sätter en ny standard

  • Ny teknik – som Nissan ProPILOT, infotainmentsystemet NissanConnect med WiFi, smartphone-integrering och OTA-uppdateringar (Over-the-Air)

  • Den 3-cylindriga turbomatade 1.0-litersmotorn kombineras med en 6-växlad manuell växellåda eller en 7-stegad DCT (dubbelkopplingslåda). Tillsammans ger de bilen högre prestanda och lägre förbrukning.

     

Nästan ett årtionde efter det att den med sin distinkta personlighet och sitt starka fokus på körglädje lagt ribban för segmentet för compact crossovers, kommer nu nästa generation av Nissan JUKE och stöper om formen på nytt. Roligare att köra än någonsin, bjuder helt nya JUKE på prestanda och teknik på helt ny nivå plus en både rymligare och mer imponerande crossover-kaross.

Med nästan 1 miljon exemplar rullandes på de europeiska vägarna, har Nissan JUKE med sin unika design tagit de europeiska kunderna med storm. Nästa generation av JUKE – som idag avtäcktes i London, Milano, Paris, Barcelona och Köln.

”Nu är Nissan JUKE tillbaka – med sin unika identitet, uttrycksfulla karaktär, fascinerande prestanda och avancerad teknik som ger kunderna precis det de vill ha”, sa Ponz Pandikuthira, Vice president product planning på Nissan Europe. ”Den nya designen och den spännande körupplevelsen kommer att tilltala det växande antal kunder som väljer en kompakt crossover. JUKE har vuxit till sig, men samtidigt bjuder den på samma fantastiska körglädje som alltid fått den att sticka ut.”

ATLETISK DESIGN

Nissan JUKE återvänder för att återigen sätta standarden i B-segmentet - nu med större mått, atletisk utstrålning, 19"lättmetallfälgar och en coupé-liknande ”floating roof”-design. Nya JUKE kommer med Bi-LED-strålkastare som standard och de karakteristiska runda strålkastarna finns naturligtvis kvar – en nyhet är den Y-formade signatur som kompletterar Nissans V-Motion-grillen. Den exklusiva lacken ”Sunset Red" gör att det nu finns 11 karossfärger att välja på.

Den omdesignade interiören präglas av stil och bättre komfort; t.ex. förbättrad körställning, större utrymmen bak och bagagerumsvolymen är 422 liter vilket innebär 20 % större än tidigare samt mer användarvänliga reglage och förvaringsmöjligheter. Nya soft-touch-material på instrumentpanelen, dörrpanelerna och i fotutrymmena ger en förstklassig känsla som förstärks ytterligare av klädseln i Alcantara® eller läder.

Det helt nya versionen N-DESIGN ger kunderna möjligheter att anpassa bilen som de själva vill. Det finns flera möjliga färgkombinationer för karossen, taket och klädseln att välja mellan samt speciella stötfångare, instegslister och 19" lättmetallfälgar som tillval.

PIGG OCH SMIDIG

JUKE är konstruerad för att vara pigg och smidig, men den nya crossover-coupén har dessutom vuxit till sig. Nu mäter den 4.210 mm på längden, 1.595 mm på höjden och 1.983 mm på bredden för att erbjuda mer plats inne i bilen. Men den är fortfarande kompakt, och trots sina utökade mått väger den 23 kg mindre än sin föregångare. Höghållfast stål har gett den nya modellen en styvare plattform. Resultatet är bättre stabilitet, bättre prestanda och bättre kurvtagningsförmåga – för tillförlitlighet och kontroll.

JUKE drivs av en bränslesnål, 1.0-liters, trecylindrig, turboladdad DIG-T-bensinmotor som har en effekt på 117 hk och svarar för högre prestanda, lägre bränsleförbrukning och bättre köregenskaper. Motorn går att få med en 6-växlad manuell växellåda eller en sportig 7-stegad DCT-växellåda (dubbelkopplingslåda) liksom med en körlägesväljare med lägena ”Eco”, ”Standard” och ”Sport” som gör att föraren med en enkel knapptryckning alltid kan anpassa körstilen efter förhållandena.

AVANCERAD TEKNIK

Nya JUKE är fulladdad med Nissans infotainment- och assistansteknik. Utrustad med Nissan Intelligent Mobility-teknik, som bl.a. fungerar som en kommandocentral för föraren, är nya JUKE Nissans mest uppkopplade bil någonsin.

Nissan Intelligent Mobility

Nissans avancerade ProPILOT-teknologi som erbjuder föraren assistans med styrningen, accelerationen och bromsningen, kommer för första gången att kunna fås till JUKE. ProPILOT, som är avsett för användning på motorväg, gör det enklare att pendla och köra i tät trafik.

Dessutom erbjuder JUKE ett fullt paket av säkerhetsteknik, t.ex. Intelligent autobroms med fotgängar- och cyklistavkänning, Identifiering av vägskyltar, Intelligent filbytesvarnare, Rear Cross Traffic Alert och, för första gången för Nissan och något unikt för segmentet, Intelligent dödvinkelvarnare. Intelligent dödvinkelvarnare varnar föraren om en bil kommer in i den döda vinkeln och kan styra JUKE tillbaka i sitt körfält.

Uppkoppling, infotainment och BOSE® Personal® Plus

Nya NissanConnect gör det möjligt för kunderna att använda Apple CarPlay® och Android Auto för att spegla sina favoritappar från sin smartphone på 8" pekskärmen i bilen. Detta infotainmentsystem ger också föraren tillgång till TomTom Maps & Live Traffic och till en WiFI-hotspot i bilen till vilken passagerarna kan ansluta sina laptops och surfplattor.

Appen ”NissanConnect Services” gör det möjligt att styra flera av bilens funktioner. Nu kan man som JUKE-ägare t.ex. kontrollera om bilen är ordentligt låst och skulle den inte vara det kan man låsa den, eller vid behov låsa upp den, direkt från sin smartphone. För ökad säkerhet kan man från telefonen också kontrollera däcktrycket och oljenivån innan man ger sig iväg på en resa.

För att göra livet ännu enklare för JUKE-förarna, ger Google Assistant-kompatibiliteten kontroll över bilens funktioner, som centrallåset och belysningen eller att skicka destinationen till bilens navigationssystem genom att prata med sin mobila enhet.

Ljudsystemet Bose® Personal® Plus låter föraren och passagerarna dra upp volymen rejält. 8 kraftfulla högtalare – däribland 2 UltraNearfield-enheter integrerade i nackstöden i stolarna fram– svarar för ett kristallklart, omfångsrikt ljud som gör musiken extra njutbar.

Helt nya Nissan JUKE kommer, likt sina föregångare, att tillverkas vid Nissans prisbelönta anläggning i brittiska Sunderland, England. I Europa når de första leveranserna kunderna i slutet av November.

Engine

Turbocharged 1.0 l (999 cc) three-cylinder gasoline

E6D-TEMP

Power and torque output

117 PS / 86 kW @ 5,250 RPM

180 Nm @ 1,750 RPM

200 Nm (with Over Torque function1)

Transmission

Six-speed manual (6MT)

Seven-speed dual clutch (DCT7)

Acceleration (0-100 km/h) (secs)

10.4

 11.1
(provisional)

Maximum speed (km/h)

180

180

Wheels/tyres

·         16 inch steel - 215/65 (standard on Visia grade)

·         17 inch alloy – 215/60 (standard from Acenta)

·         19 inch alloy – 225/45 (standard on Tekna and N-Design)2

Front suspension

Macpherson Strut type

Rear suspension

Twist beam, coil spring type

Brakes front/rear

Disc, 280 mm / Disc, 260 mm (from N-Connecta)

w/ ABS, BA, EBD, TCS, VDC

Exterior dimensions (mm)

·         Length: 4,210

·         Overall Width with mirrors opened: 1,983

·         Height: 1,595

·         Wheelbase: 2,636

Rear cabin dimensions (mm)

·         Rear knee room: 583

·         Rear head room: 22

·         Rear shoulder room: 1,320.3

Luggage space capacity and dimensions

·         Max. boot aperture width (mm): 1,072

·         Base boot aperture width (mm): 1,003

·         Luggage capacity (l): 422

Min. kerb weight

(N-Connecta)
(kg)

1,192
(provisional)

1,210
(provisional)

Infotainment and connectivity

·         NissanConnect in-car infotainment system with 8 inch touch screen display (standard on Acenta, N-Connecta, Tekna and N-Design)

o    Apple® CarPlay, Android® Auto*

·         NissanConnect Services (option on Acenta, N-Connecta, Tekna and N-Design)

o    Nissan on Google Assistant (available in Denmark and Sweden)*

o    In-Car WiFI***

o    Driving History & Analysis*

o    Maps & Live Traffic**

o    Nissan Help & Support*

o    Breakdown Call*

o    Vehicle Health*

o    Smart Alerts**

·         Colour TFT screen (4.2 inch standard on Visia, Acenta, 7 inch standard on N-Connecta, Tekna and N-Design)

·         BOSE® Personal® Plus sound system (option from N-Connecta)

o    Eight speakers, including UltraNearFIeld headrest speakers for driver and front passenger

Safety features

·         Standard on all grades safety functionalities

o    Emergency Call*

o    Cruise Control & Speed Limiter

o    Intelligent Emergency Braking
with Pedestrian & Cyclist Recognition

o    Intelligent Lane Intervention and Warning

o    High Beam Assist

o    Traffic Sign Recognition linked to Cruise Control

o    Hill Start Assist

·         Intelligent Cruise Control (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Nissan ProPILOT (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)  

·         Around View Monitor (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Intelligent Driver Alertness (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Blind Spot Intervention (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

·         Rear Cross-Traffic Alert (standard on Tekna; option on N-Connecta and N-Design)

Seating capacity

5

Warranty

3 years / 100,000 km

* Free for seven years, then pay per use.

**Free for three years, then pay per use.

*** Paid only, not available in Estonia, Latvia and Lithuania

1 Over Torque function provides an additional 20 Nm for 25 seconds upon application of full throttle. The function is applied from second gear through to the longest gear.

2 19 inch standard application on Tekna in Finland, Sweden, Estonia, Latvia and Lithuania. 17 inch standard application on Tekna in Denmark.

###

Om Nissan Motor Co., Ltd.
Nissan är en världsomspännande fordonstillverkare som i sitt vittomspännande produktutbud, har över 60 olika modeller under varumärkena Nissan, INFINITI och Datsun. Verksamhetsåret 2017 sålde företaget ca 5,77 miljoner fordon globalt och hade en omsättning på 11,9 biljoner JPY. Den 1 april 2017 inledde företaget sjösatt projektet Nissan M.O.V.E. till 2022, en 6-årig plan med målet att nå en 30 % ökning av den årliga omsättningen till 16.5 biljoner JPY vid slutet av det fiskala året 2022 och ett ackumulerat fritt kassaflöde på 2,5 biljoner JPY. Som en del av Nissan M.O.V.E. till 2022, planerar företaget att utöka sitt ledarskap gällande elbilar, som symboliseras av den mest sålda elbilen i världen – Nissan LEAF. Nissans globala huvudkontor ligger i Yokohama och svarar för verksamheten i 6 regioner: Asien och Oceanien; Afrika, Mellanöstern och Indien, Kina; Europa; Syd- och Nordamerika. Nissan har en arbetsstyrka på 247,500 personer globalt och har varit partner med den franska tillverkaren Renault sedan 1999. 2016 förvärvade Nissan 34% andelar i Mitsubishi Motors, som då blev den tredje medlemmen av Alliansen. Renault-Nissan-Mitsubishi är idag världens största samarbetspartners i bilvärlden, med en kombinerad årlig försäljning på mer än 10,6 miljoner fordon under kalenderåret 2017.

Om Nissan Europe
Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 640 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil. Nissans vision om Intelligent Mobility är designad för att leda Nissan's produkt- och teknologi-linjer och denna 360 graders vändning mot framtidens mobilitet kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället. Nissan har som mål att bli det mest attraktiva asiatiska märket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 175 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se/

För mer information om Nissan's produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.

Mer information:
Österplan Alexandra, Communications Manager
Tel +46(0)706934751
Aosterplan@nissaneurope.com

Utfärdad av Nissan