Hat-trick för Nissan - Nya Pulsar är den tredje Nissan som får maximala Euro NCAP-poäng 2014

5.11.2014

  • Nya Pulsar fick fem stjärnor av den oberoende testorganisationen Euro NCAP
  • Högsta möjliga poäng för skyddet för barn
  • Fem stjärnor för nya X-Trail och Qashqai

Nissan har stärkt sina meriter när det gäller att levererar högsta säkerhetsnivå och fick ytterligare fem stjärnor av den oberoende testorganisationen Euro NCAP. Pulsars klassificering innebär hat-trick med fem stjärnor för Nissan och detta inträffar endast några veckor efter att nya X-Trail och nya Qashqai också belönades med fem stjärnor för säkerhet.

 

I krocktestrapporten framhävde EuroNCAP Pulsars imponerande styrka samt ben- och lårskyddet och dessutom visade Euro NCAP:s mest påfrestande stolptester att testdockorna hade ett mycket bra skydd mot skador. Rapporten gav också högsta möjliga poäng för barnskydd (testdocka som representerade ett barn på ett och ett halvt år) och man berömde Pulsars skyddsnivåer för fotgängare. 

 

Inbyggd säkerhet från grunden

Euro NCAP:s resultat bekräftar Nissans analys av Pulsars säkerhet och det framhäver bilens exceptionella nivåer vad gäller skydd för förare och passagerare. Säkerhet är en hörnsten i Nissans design- och konstruktionsfilosofi .Nissans arbete med att ständigt förbättra säkerhetssystemen fortsätter att utmärka sig i jämförelse med konkurrenterna.

 

Pulsar uppvisar segmentets bästa säkerhetsteknologier, till exempel Moving Object Detection. Detta avancerade system bygger på Around View Monitor och hjälper föraren att upptäcka om något eller någon närmar sig när man backar. Andra säkerhetssystem som finns för Pulsar är Forward Emergency Braking, Lane Departure Warning, Blind Spot Warning och mycket effektiva LED-strålkastare.

 

Pulsar - introducerar kvalitet och -innovation i C-segmentet

Pulsar, som presenterades officiellt på bilsalongen i Paris i oktober, säljs nu i hela Europa och bilen kombinerar funktionalitet, teknologi och kvalitet. Den helt nya Pulsar, som skapats ur samma DNA som Nissans populära och bästsäljande crossover-modeller, har designats specifikt för att uppfylla önskemålen som köpare i C-segmentet har. Bland annat har Pulsar många praktiska detaljer samt segmentets bästa benutrymme bak.

 

Pulsars modellutbud har tre motoralternativ, med  110 hk, 115 hk och 190 hk - och alla tre har start/stoppsystem vid tomgång som standard, vilket bidrar till att minska CO2-utsläppen och förbättrar bränsleeffektiviteten.

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 14 500 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 635 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil med 97 % nöjda kunder och med hela 95 % av kunderna som rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 24 innovativa produkter på den europeiska marknaden och ligger i topp för att bli det mest sålda asiatiska bilmärket i Europa.

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

Följ oss på:

facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan