Trots en uppväxt i en snöfattig Stockholmsförort har Lucas Stål Madison blivit en av Sveriges främsta friskidåkare. Resan dit handlar om både stark vilja och uppfinningsrikedom, där han hittat sätt att få utlopp för sin kärlek till skidåkning även när förutsättningarna saknats.

   

Vill hålla snön vit

Sedan en tid tillbaka kör Lucas en helt eldriven Nissan LEAF. Valet var naturligt givet hans starka miljöengagemang.

"Vi får uppleva helt fantastiska platser och då är det viktigt för mig att lämna så lite spår som möjligt efter oss" säger Lucas. "Med min LEAF är snön fortfarande vit när jag kör därifrån och den har nästan blivit som en vän efter alla mil på vägarna."

LEAF:en kommer också vara en trogen följeslagare när Lucas nu kommer att resa runt i Sverige. Det är tydligt att Lucas miljöengagemang och bilval skiljer sig en del från många av de traditionella skidstjärnornas val.

"Medan många av de traditionella skidåkarna kör runt med bensinslukande monsterbilar så ser det annorlunda ut inom den alternativa skidsporten, där många är väldigt miljömedvetna och aktivt försöker minska sin påverkan på omgivningen, säger Lucas. "En orsak till det kan vara att friåkarna ofta rör sig utanför de stora skidorterna och de preparerade pisterna och därmed får en närmare kontakt med det som är runtomkring."

 

Inga regler

Redan tidigt i livet odlades Lucas miljöintresse och all tid i naturen har gjort det ännu starkare. Han är en stark röst för en mer hållbar skidindustri och är bland annat aktiv i organisationen POW – Protect Our Winters, som är en global organisation som samlar vintersportsutövare för att påverka samhället när det gäller klimatförändringar.

 

Avliva myter

De många milen på vintriga vägar har inte fått honom att ifrågasätta sitt val av Nissan LEAF. Den fungerar utmärkt trots stundtals bistert klimat och gör att snön får förbli vit snarare än avgasbrun.

"Ibland stöter man på myter om att elbilar skulle passa bättre i varmare klimat, men det är bara en myt och kanske en undanflykt för en del att inte göra bättre bilval" säger Lucas. "LEAF:en har blivit min arbetshäst och har aldrig krånglat, trots både snöstormar och hundratals mil på snöiga vintervägar."

"Vi är mycket glada och stolta över vårt samarbete med Lucas. Hans genuina engagemang för klimatfrågan, viljan att förändra och förmågan att leva mer klimatsmart samt att han är en av världens bästa och innovativa skidåkare, passar perfekt in i Nissans ledord – Innovation That Excites", säger Alexandra Österplan, Kommunikationschef, Nissan Nordic Sverige.

Kom och träffa Lucas i Nissans monter (B02:01) under eCar Expo 30/11-2/12 och prata med honom om livet med LEAF och hur det fungerar att köra 100% på el till Sveriges bästa skidåkning.

Lucas kommer att vara i Nissans monter:
Fredag 12-17, Lördag 12-15 & Söndag 10-13

Följ Lucas på Instagram och Youtube!

  

# # #

 

Om Nissan Europe
Bland alla utomeuropeiska tillverkare, hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 000 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland, tillverkades förra året fler än 640 000 bilar, inklusive prisbelönta crossovers, transportbilar samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil. Nissans vision om Intelligent Mobility är designad för att leda Nissan's produkt- och teknologi-linjer och denna 360 graders vändning mot framtidens mobilitet kommer att förankra kritiska företagsbeslut om hur bilar drivs, körs och hur de integreras i samhället. Nissan har som mål att bli det mest attraktiva asiatiska märket i Europa.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland, Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. nissan.se/

För mer information om Nissan’s produkter, service och företagets åtagande gällande hållbar mobilitet, besök nissan-global.com. Du kan också följa oss på Facebook, Instagram, Twitter och LinkedIn samt se alla våra senaste videos på YouTube.

 

Mer information:
Österplan Alexandra, Communications Manager
Tel +46(0)706934751
AOsterplan@nissan-europe.com

Utfärdad av Nissan