Försäljningen av nya NP300 Navara startar i januari

3.12.2015

 

Försäljningen av nya Nissan NP300 Navara startar i Sverige i januari. Nissan NP300 Navara erbjuder crossover-inspirerad komfort och finesser samtidigt som den har behållit Navaras lovordade offroad-egenskaper, slitstyrka och lastkapacitet. Nyligen vann modellen den eftertraktade utmärkelsen
”International Pick-Up Award 2016”.  

 

Köregenskaper och manövrering

Flera finesser och med en körupplevelse i crossover-anda, var ett huvudtema i nya Nissan NP300 Navaras utveckling. För att åstadkomma detta utan att ge avkall på fordonets högt uppskattade terrängkapacitet, tog Nissan fram en helt ny spiralfjädrad 5-länkad hjulupphängning bak för Double Cab-versionen, som ger en betydande körkomfort och förbättrade köregenskaper. Som ett extra plus är den dessutom 20 kg lättare än den bladfjädrade föregångaren. Nissan NP300 Navara tog också hem första priset på International Pick-Up Award 2016.

 

Design – Crossover-stil möter Nissans legendariska praktiska funktionalitet

Nissans framåtblickande designtänk har ritat om landskapet på personbilsmarknaden, genom att sätta nya standarder och skapa en mall för hur en crossover kan kombinera funktion med stil. Denna passion för djärv design, premiumkvalitet och enastående funktionalitet har inlemmats i varje element i nya Nissan NP300 Navara. Resultatet är den snyggaste och mest kompletta pickupen i sitt segment.


Som kunderna förväntar sig, är nya Nissan NP300 Navara lika kapabel på, som av vägen. Fyrhjulsdriften bygger på styrkorna hos den tidigare generationens modell, för att leverera säkert grepp i ojämn terräng. Systemet kopplar i och ur elektroniskt med ett vred på instrumentpanelen. För bästa ekonomi rekommenderar vi att använda 2WD-läge på vanliga vägar.  För terrängförhållanden kan föraren välja 4WDHigh-läget och köra i upp till 100 km/h.

 

Utrustningsnivåer och priser

Nya Nissan NP300 Navara har fyra utrustningsnivåer: Visia, Acenta, N-Connecta och Tekna - alla med hög standardutrustning. Varje version har sju krockkuddar, elektronisk differentialspärr, elfönsterhissar och terrängelektronik, såsom hjälp vid start i backe. Nya Nissan NP300 Navara kommer att lanseras i januari 2016.

  • King Cab Visia 2.3 dCi 160 hk manuell växellåda pris från 219 990 kr exkl. moms.
  • Double Cab Visia 2.3 dCi 160 hk manuell växellåda pris från 229 990 kr exkl. moms.
  • Double Cab N-Connecta 2.3 dCi 190 hk manuell växellåda pris från 265 990 kr exkl. moms.

  

  

###

  

Om NISSAN EUROPE

  

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter ca. 185 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se, http://www.nissan.se/

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

 

Utfärdad av Nissan