Den kompletta crossovern: Nissan visar upp sitt bredaste utbud någonsin

03.03.2015

  • Modellserierna Juke, Qashqai och X-Trail befäster Nissans ledande ställning på crossovermarknaden
  • Bredaste utbudet hittills, med nya motorer och fler valmöjligheter för kunderna
  • Högsta betyg - 5 stjärnor - i Euro NCAP för Nissans samtliga crossovermodeller
  • Nya Qashqai klassad som den säkraste av alla mindre familjebilar som Euro NCAP någonsin testat
  • Nya Qashqai och Juke fortsatt Nissans bäst säljande modeller

På bilsalongen i Genève visar Nissans visioner och pionjäranda upp sig i form av företagets senaste crossovermodeller. Juke, Qashqai och X-Trail visar återigen på Nissans ledande ställning i crossoversektorn - alla de tre modellerna erbjuder kunderna ännu fler valmöjligheter och ännu högre kvalitet.

 

Nya Juke - som genomgick en omfattande uppdatering 2014 - har aldrig tidigare presenterats i så många versioner som nu i Genève, vassaste alternativet är en RS-modell från NISMO. Qashqai-utbudet bjuder på en ny avancerad DIG-T 163-motor och har en lång rad nya bransch-, säkerhets- och mediautmärkelser till sin redan stora samling. Nya X-Trail, som gör Nissans trio av den nya generationens crossoverstjärnor komplett, är ett tydligt bevis på företagets passion för att kombinera avancerad men ändå överkomlig teknik med djärv design och klassledande praktiskhet.

 

Nya Juke - en ny norm för kompakta crossovers

Fullproppad av samma innovativa idéer som hjälpte originalet att stöpa om B-segmentet, visar nya Juke upp sig i Genève i fler skepnader än någonsin - aldrig tidigare har utbudet varit så brett och mångsidigt. Med sina låga driftskostnader, tack vare en motorpalett med bl.a. den nya bensindrivna turbomotorn DIG-T 115 hk och omfattande uppgraderingar av de övriga motorerna, har nya Juke varit mycket populär hos kunderna från det att den dök upp hos återförsäljarna runt om i Europa i somras.

 

I den sportiga delen av det nya utbudet visar krutpaketet Juke NISMO RS upp sig i Genève bara veckor efter att den gjort entré i utställningshallarna runt om i Europa. Den senaste modellen bland Nissans mycket uppskattade NISMO-bilar levererar 218 hk och är den sportigaste och mest fokuserade varianten av Juke hittills, med en lång rad racinginfluerade design- och konstruktionsdetaljer.

 

Men det är inte bara den sportigaste modellen som dragit fördel av Nissans förkärlek för att ge kunderna ny teknik. Företagets mycket avancerade gränssnitt mellan förare och bil, "NissanConnect", kan liksom Nissan Safety Shield, Dynamic Control System och panoramasoltak alla fås även längre ner i modellutbudet och gör på så sätt verkliga premiumfinesser tillgängliga för alla.

 

Nya Qashqai - fler valmöjligheter och fler lovord för Nissans bästsäljare

Nissans bästsäljare i Europa fortsätter att ange normen i den sektor den själv gav upphov till för drygt åtta år sedan. Nya Qashqai, som lanserades på Nissans samtliga marknader förra året, bygger vidare på sin föregångares styrkor. Efterfrågan är stor i hela världen.

 

En viktig faktor bakom denna succé är Qashqais avancerade säkerhetssystem som på ett intelligent sätt förts samman i ett nätverk till "Nissan Safety Shield". Konstruerat för att erbjuda maximalt skydd både för de i bilen, andra trafikanter och fotgängare, har Safety Shield-tekniken i Qashqai bevisat sin effektivitet då bilen testades av den oberoende testorganisationen Euro NCAP. Tack vare de imponerande resultaten i alla viktiga krockprov och tester av skyddet, klassade Euro NCAP Qashqai som den säkraste mindre familjebilen på marknaden - ingen annan bil som testats hade fått lika många poäng som Qashqai.

 

I Genève visar Nissan upp det bredaste utbudet av Qashqai någonsin. Nyligen utökades motorpaletten med en ny, avancerad, bensindriven DIG-T-motor på 163 hk. Den nya, 4-cylindriga 1,6-litersmotorn uppfyller utsläppskraven Euro 6 och kombinerar vass prestanda med låga CO₂-utsläpp och exceptionellt god bränsleekonomi. Motorn utvecklar 163 hk vid 5.600 v/min och ett vridmoment på 240 Nm i varvtalsintervallet 2.000-4.000 v/min. Dessa imponerande värden illustrerar Nissans downsizing-teknik och visar att det inte krävs stor cylindervolym för att leverera kvick acceleration och flexibilitet i växlarna.

 

Nya Qashqai tillverkas vid Nissans fabrik i engelska Sunderland, och när bilen visas i Genève har den just passerat 2.000.000 sålda exemplar. Denna milstolpe är ytterligare ett bevis på hur uppskattad Qashqai är runt om i hela världen.

 

Nya X-Trail - för upptäcktsfärder utöver det vanliga

Nya X-Trail, som lanserades på den europeiska marknaden i fjol, är ett perfekt uttryck för Nissans äventyrsanda. X-Trail kombinerar Nissans lovordade 4x4-teknik med fräscha idéer och ny teknik som inspirerats av företagets banbrytande crossovermodeller. Tillsammans resulterar detta i en bil som omvärderar förväntningarna i kompakt-SUV-segmentet.

 

Precis som alla crossovermodeller från Nissan, har X-Trail otrolig styrka på djupet. Den omfattande säkerhetsutrustningen - sammanknuten i ett nätverk till "Nissan Safety Shield" - har redan bevisat sin effektivitet. Den fristående testorganisationen Euro NCAP gav X-Trail sitt högsta betyg, 5 stjärnor, efter att ha testat bilen i oktober förra året. Resultatet innebär att Nissans samtliga tre crossovermodeller kan stoltsera med toppbetyget 5 stjärnor.

 

###

 

Om NISSAN EUROPE

Bland alla utomeuropeiska tillverkare hör Nissan till dem som har den mest omfattande närvaron på den europeiska marknaden. Företaget har fler än 17 600 anställda i sin europeiska verksamhet inom konstruktion, forskning och utveckling, tillverkning, logistik, försäljning och marknadsföring. Vid Nissans anläggningar i Storbritannien, Spanien och Ryssland tillverkades förra året fler än 675 000 bilar, som t.ex. mini-MPVs, prisbelönta crossovers, SUV:ar, transportfordon samt Nissan LEAF, världens mest sålda elbil där 96 % av kunderna gärna rekommenderar bilen till vänner. I dag erbjuder Nissan 23 innovativa produkter på den europeiska marknaden under varumärkena Nissan och Datsun.

 

Nissan Nordic Europe Ltd. är Nissan import- och marknadsföringsföretag i Finland Sverige, Norge, Danmark och de Baltiska länderna. Företaget sysselsätter 181 anställda. Huvudkontoret ligger i Esbo, Finland. www.newsroom.nissan-europe.com/se

 

Följ oss på: facebook.com/NissanSverige, twitter.com/NissanSverige, youtube.com/NissanSverige

Utfärdad av Nissan